DRAGANA OGNJENOVIC

Dragana Ognjenović: Linija “Simply d.o.” proslavlja deset godina postojanja

Dragana Ognjenović predstavlja kapsul kolekciju, nakit od kukui semena i tašne od eko velura

Kapsul kolekcijom, ograničenom serijom nakita od kukui semena, kao i eksperimentalnom linijom tašni od eko velura, linija “Simply d.o.” Dragane Ognjenović, proslavlja deset godina postojanja.

Čistim linijama modeli ističu ličnost žene koja ih nosi i naglašavaju njenu jedinstvenost. Složenost konstrukcije, koja se krije iza minimalnog sečenja, potcrtava skrivenu vrednost forme, koja se kod većine modela otkriva tek kada se odenu. “Simply d.o.” linija je dizajnirana za osobe koje žele nekoliko dobrih, udobnih komada i kvalitet sa kojim ne prave kompromis.

Kolekcija je izrađena od viskoze, svile, dopunjene finim tkanjima vune i lana. Paleta je preuzeta iz prirode. U njoj se prepoznaju pastelni tonovi peska, kamena i neba, tonovi unutrašnjosti morske školjke, duboke zelene sa listova egzotičnih biljaka.

Nakit, organskih formi, kao odlomljen od komada kamena ili metala, ili složen od niski kukui semena, kontrasno ističe gracilnost ženske siluete. Kolekcija je po prvi put upotpunjena tašnama i cegerima od eko velura. Pojednostavljena i oslobođena suvišnih detalja, forma linije “Simply d.o.” postignuta je svedenim konstrukcijskim intervencijama i minimumom detalja, kako bi suptilna ženska figura došla do izražaja.