V.VelickovicJuly06.008

Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene Exitovih festivalskih vaučera

Zamena Exitovih vaučera za festivalske narukvice počela je juče u 16 časova na Trgu Slobode u Novom Sadu, a podaci pokazuju da je u prvih 24 sata čak 84 odsto posetilaca imalo validan, elektronski očitan, Digitalni zeleni sertifikat. Ostali posetioci, oni iz inostranstva, prilikom zamene su pokazali potvrdu o vakcinaciji iz njihove zemlje. Zamena vaučera se nastavlja na ova dva zamenska mesta, i ona su otvorena samo za one koji imaju Digitalni zeleni sertifikat, kao i za posetioce iz inostranstva. 


Za one koji nemaju Digitalni zeleni sertifikat, od sutra kreće da radi zamensko mesto na novosadskom Sajmu, gde će se vršiti besplatno antigensko testiranje, od 10 do 18 časova. Za pristup testiranju potrebno je poneti kupljeni četvorodnevni vaučer ili jednodnevnu ulaznicu, i lični dokument. Oni koji ulaze s pozivnicama će brze antigenske testove moći da urade u laboratorijima Aqualaba i Medlaba, s kojima je EXIT festival dogovorio saradnju i beneficirane cene samo za posetioce. Cena testiranja u Aqualabu je 900 dinara, a u Medlabu 1.500 dinara.

EXIT je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala.  EXIT i dalje apeluje na sve posetioce da svoje festivalske narukvice preuzmu do srede 7. jula, kako bi se izbegle ogromne gužve, očekivane zbog značajno dužih procesa zamene. Svima koji vaučere ne zamene do četvrtka, 8. jula do 20 časova, festival ne garantuje da će moći da uđu tokom prve večeri, usled stvaranja ogromnih gužvi. Zato je jedina sigurna opcija da se zamena za festivalske narukvice obavi čim pre.

U skladu sa bezbednosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali Kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. Bezbednosni protokol je utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

Kompleti rasprodati, u prodaji samo jednodnevne ulaznice

Kompleti ulaznica za EXIT festival su rasprodati. Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica za EXIT festival 2021. po cenama od 2.990 dinara za četvrtak, 3.990 dinara za petak, 4.490 dinara za subotu, 3.490 dinara za nedeljunalazi se u prodaji putem zvanične stranice festivala i prodajne mreže Gigs Tix. Određen broj ulaznica će se prodavati i na festivalskim ulazima.

20. godišnjica EXIT festivala

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Charlotte de Witte, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Roni Size, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek & Ekipa, Senidah, Van Gogh, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi. Nažalost, zbog nepredviđenih okolnosti, svoje nastupe na festivalu morali su da otkažu Nina Kraviz i LTJ Bukem.