WernerPuntigam3qQR c WernerPuntigam 1

Artist in Residence: Werner Puntigam

Od 16. marta do 7. aprila inspiraciju u Beogradu će potražiti umetnik Werner Puntigam, kao prvi učesnik ovogodišnjeg Artist in Residence – programa koji se realizuje u saradnji sa Ambasadom Austrije u Beogradu.

Werner Puntigam je interdisciplinarni umetnik koji živi i stvara na relaciji Linc, Austrija i Maputo, Mozambik. Pokretač je i producent mnogobrojnih nekonveniconalnih projekata, često u interkulturalnom kontekstu. Kao “alhemičar zvukova”, kako ga prepoznaju u džez i muzičkim krugovima, WP je muzičar koji improvizuje (trombon, školjke, glasovi, buka) i komponuje muziku, a osnivač je i nekoliko grupa sa izuzetnim line-upovima i jedinstvenim muzičkim koncepcijama. Autor je brojnih serija fotografija, umetničkih dokumentaraca kulturnih događaja i radova grafičkog dizajna. Kroz spoj pozorišta, plesa, poezije, filma, video i likovne umetnosti, WP se takođe ističe se i kao interdisciplinarni izvođač i kreator multimedijalnih projekata, intredisciplinarnih performansa, prostornih i zvučnih instalacija. Dobitnik je “Upper Austrian Award 2013” za umentost u kontekstu “Interkulturnih dijaloga” i učesnik mnogobrojnih festivala širom sveta.

18. marta u 19h u Muzeju Afričke umetnosti, Kulturni centar GRAD i Muzej Afričke Umetnosti (MAU) će  predstaviti predavanje o njegovom “pntgm EAR X EYE” produkciji – muzičkih projekata, vizuelnih radova, interdisciplinarne i interkulturalne saradnje – plus WP multidisciplinarni solo performans (trombon, školjka, vizuali).