Charles Lloyd 1 e1410380803312

Živa ikona džeza Čarls Lojd u na BDžF-u

Beogradska publika biće u prilici da, na svečanom zatvaranju 30. BDžF 27. oktobra u Domu sindikata, čuje Lojdovu prvu džez svitu „Wild Man Dance Suite“, koju je premijerno izveo u novembru prošle godine u Poljskoj i od tada još samo nekoliko puta na odabranim festivalima.

Ekskluzivnost ovog susreta sa legendarnim umetnikom čini najavljeni novi program.

Takođe, predstaviće nam novi kvartet, u kome klavir svira Džerald Klejton (30), sin čuvenog kontrabasiste Džona Klejtona i jedan od najperspektivnijih pijanista današnjice. U ritam sekciji su kontrabasista Džo Sanders i, Beograđanima dobro poznat, sjajni bubnjar Erik Harland.

Saksofonista Čarls Lojd je živa ikona džeza, jedan od najvećih lidera i improvizatora svih vremena, nepresušni mislilac i inovator. Žestina njegovih improvizacija i zanimanje za spajanje džeza sa nezapadnim muzičkim stilovima etablirali su ga kao jednu od ključnih figura u širenju i unapređenju ove umetnosti.

Prodaja pojedinačnih ulaznica za svečano zatvaranje jubilarnog 30. Beogradskog džez festivala, na kojem nastupa i ranije najavljeni virtuozni pijanista Mišel Kamilo, je počela, na blagajnama Doma omladine Beograda i Doma sindikata i preko EVENTIM mreže.

Ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 1000 i 1500 dinara za koncert Čarls Lojd Kvarteta od 19.30 časova, po cenama od 1200 i 1700 dinara za koncert Mišel Kamilo Tria od 21.30 časova, kao i po ceni od 2000 dinara za celovečernji program oba umetnika.

Podsećamo posetioce da još uvek mogu nabaviti komplete ulaznica za glavni program 30. BDžF (najmanje 8 koncerata u 4 večeri) po povlašćenoj ceni od 3300 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.