jasminkaStankul by kurtPinter

Tvoj svet muzike: Jasminka Stančul

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine najavljuje novi koncert iz ciklusa Kolarac Tvoj svet muzike. Solistički koncert pijanistkinje Jasminke Stančul biće održan u ponedeljak 7. marta u 20 časova u Velikoj dvorani. Na programu su dela Betovena, Papandopula i Hačaturijana.

[su_quote cite=”o programu koncerta pijanistkinja Stančul kaže.”]Kao i obično, i uglavnom vrlo često, na mom repertoaru su dela Ludviga van Betovena. Od kako sam pobedila na tom velikom Betovenovom takmicenju vrlo rado i često sviram njegove kompozicije. Beogradski koncert će početi i završiti se njegovim Sonatama , op.31 i Valdštajn. Izmedju ove dve sonate izvešću nešto sasvim specificno i maestralno napisano- odabrane odlomke iz Skica Borisa Papandopula i njegov Skerco fantastiko kao i Tokatu Hačaturijana. Nadam se da će publika uživati u ovom izboru kompozicija. [/su_quote]

Jasminka Stančul svojevremeno student Akademije umetnosti u Novom Sadu koja nakon pobede na Internacionalnom pijanističkom konkursu Betoven (1989) živi i stvara u Beču. Ovo je njen prvi solistički koncert posle više od deset godina od poslednjeg nastupa u našoj dvorani. Nakon završenih studija u Srbiji, školovanje je nastavila u Beču i Ženevi. U toku svoje izvanredne karijere svirala je sa Bečkim simfoničarima, Salcburškom kameratom, orkestrom Mocarteum i Brukner iz Linca, Hajdn iz Bolcana, Praškim simfonijskim, Slovačkom filharmonijom, Varšavskom, Zagrebačkom i mnogim drugim. Sarađivala je sa dirigentima kao što su Aleksejev, Fiš, Graf, Horvat, Kun, Mazel, Zanderling.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadžubine po ceni od 800, 1000 i 1200 dinara.

Generalni pokrovitelj ciklusa: TELEKOM SRBIJA.