Tango zvezde na BELEF-u

Festival „BELGRADE TANGO ENCUENTRO“ prvi put je ove godine deo BELEF-a čijoj će se publici predstaviti 3. i 4. jula na BELEF sceni (u dvorištu Pete gimnazije) potpuno besplatnim programom!

Stanovnici i posetioci Beograda tokom dva festivalska dana moći će da uživaju u tango nastupima sjajnog plesnog para (Ivan Terasas & Sara Grdan), koncertima „Tanguango“ kvarteta, časovima tanga i čakarere (argentinskog folklora), tango modi (Tango Natural Fashion linija kreatorke Marine Mićanović), interaktivnim performansima i milongama na otvorenom –tango žurkama pod zvezdanim letnjim nebom.

Glavne zvezde festivala su Ivan Terasas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska) koji su se posle 7 godina u Americi preselili u Evropu i u ovdašnji tango uneli novu svežinu. Ivan i Sara redovno nastupaju na velikim svetskim plesnim i tango festivalima sarađujući sa nekima od trenutno najslavnijih producenata i koreografa tango predstava i performansa.

Na festivalu će nastupiti i „Tanguango“ kvartet koga čine pet mladih akademski obrazovanih devojaka iz Beograda. Za svoja izvođenja tango kompozicija već su osvajale internacionalne nagrade, a ovo će im biti treći nastup pred publikom u svom gradu.

Festival „Belgrade Tango Encuentro“ svake godine u Beograd dovede neke od najvećih tango umetnika današnjice i privuče oko 500 plesačica i plesača iz četrdesetak zemalja sveta. Tako je tokom svoja četiri dosadašnja izdanja uspeo da se pozicionira među najatraktivnije i najposećenije tango festivale u Evropi.

Organizator festivala je Institut Tango Natural, najveća tango organizacija u regionu u okviru koje se razvija jedna od najmasovnijih i najbrže rastućih tango škola u Evropi.

PROGRAM FESTIVALA

sreda, 3. jul

19.00 – 19.30h Nastup orkestra TANGUANGO, izbor kompozicija tradicionalne tango muzike, nastupi plesnih parova INSTITUTA TANGO NATURAL (ITN)

19.30 – 21.00h Javni čas čakarere (chacarera) – IVAN TERRAZAS (Argentina) & SARA GRDAN (Hrvatska).

21.00 – 21.45h Interaktivna ITN tango prezentacija & Tango Natural Fashion

21.45 – 22.15h Nastup orkestra TANGUANGO, kompozicije Astora Piazzolle

22.15 – 02.30h Milonga, DJ SONJA (Srbija), plesni nastupi IVANA TERRAZASA & SARE GRDAN (oko 00.30h)

četvrtak, 4. jul

18.45 – 20.15h Javni čas čakarere (chacarera) – IVAN TERRAZAS (Argentina) & SARA GRDAN (Hrvatska).

20.15 – 20.45h Nastup orkestra TANGUANGO, uz nastupe plesnih parova ITN

20.45 – 22.00h Javni čas i prezentacija argentinskog tanga za apsolutne početnike & Tango Natural Fashion

22.00 – 02.30h Milonga, DJ CHRISTOPH LANNER (Austrija), nastup orkestra TANGUANGO.