Drvo crtež e1414073171948

Retrospektiva crtačkog opusa Ratka Lalića

Od 28. oktobra do 21. novembra u Galeriji Haos će biti predstavljena manja retrospektiva crtačkog opusa Ratka Lalića, uglednog slikara, pedagoga, dobitnika brojnih nagrada.

[su_box title=”Ratko Lalić”]Ratko Lalić se rodio 6. februara 1944.  u Dolipolju, kod Visokog. Školu za primenjenu umetnost u Sarajevu je upisao 1959. godine. Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije završio je u klasi profesora Stojana Ćelića 1975. u Beogradu. Bio je profesor crtanja i slikanja na akademiji u Sarajevu, zatim postaje profesor na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju 1992, a od 1994. radi na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu,  zatim osniva zajeno sa drugim kolegama katedru na FLU u Banja Luci. Učesnik je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. [/su_box]

Tekst u katalogu je napisao likovni kritičar iz Novog Sada Sava Stepanov, a izložbu otvara sociolog kulture, prof. dr Ratko Božović.

Od 25. novembra beogradska publika će moći da pogleda celokupni crtački opus ugledne umetnice, akademika Ljubice Cuce Sokić povodom 100 godina od rođenja.