Baner SC1 1

Radost Evrope 2016: Tesla – čista energija

 

Od 19. do 30. septembra, u Dečjem kulturnom centru Beorad, u okviru 47. Međunarodnog susreta dece Evrope „Radost Evrope 2016“ koja se održava od 2. do 5. oktobra, kao i svake godine, odvijaće se pripremni program „Dok čekamo goste“, ovaj put posvećen Nikoli Tesli. Program se realizuje u saradnji sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Namenjen je učenicima osnovnih škola i njime se tradicionalno najavljuje ova manifestacija. Ovaj program svake godine okupi više stotina dece iz „škola domaćina“ kao i svih ostalih zainteresovanih škola širom Beograda koje pozivamo na učešće.

Ovogodišnji program nosi naziv „Tesla – čista energija“, čime se ujedno obeležava i jubilej, sto šezdeset godina od rođenja ovog velikog naučnika. Deca će, učestvujući u različitim igrama i eksperimentima i intervenišući u prostoru na različitim eksponatima ove originalne postavke, biti u prilici da se kroz igru i akciju upoznaju sa životom, delom i značajem Tesle. Po ugledu na savremene postavke za decu, najmlađi će imati priliku da učešće u ovom programu dožive kroz igru.

Program je besplatan i namenjen pre svega mlađim osnovcima, najpre učenicima trećeg ili četvrtog razreda. Zainteresovane škole mogu nas kontaktirati putem telefona 011 32 42 011.