Ana Adamovic Dva hora izgled postavke Salon MSUB. Foto Sasa Reljic

Prezentacija radova i razgovor sa Anom Adamović

Prezentacija radova umetnice Ane Adamović biće održana u petak, 7. marta sa početkom u 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14). Razgovor se organizuje povodom samostalne izložbe Ane Adamović “Dva hora” koja je 28. februara otvorena u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Tokom razgovora umetnica će prikazati izbor svojih radova, uglavnom onih, kojih su realizovani u video formi, odnosno, radove osmišljene na osnovu preuzimanja arhivskih materijala zvaničnih institucija kulture ili ličnih zaostavština pojedinaca. Ono što karakteriše radove Ane Adamović, osim tematizovanja pitanja o identitetu i sećanju, jeste i razmatranje pristupa video formi koje umetnica koristi, kao produženog polja upotrebe fotografskog medija.

Osim radova sa izložbe “Dva hora”, kao i drugih aktuelnih radova – “Canzona”, “Na pragu zlatnog doba”, “Madlena”, “Razglednice sa imaginarnih mesta”, “Najlepša zgrada” – publika će imati prilike da bude bliže upoznata i sa radom umetnice koji se tiče njene kustoske prakse, gde će biti reči o projektu “Porodični album” realizovanom u periodu 2011. i 2012. godine u produkciji “Kiosk – platforme za savremenu umetnost”.

Razgovor s umetnicom organizuje Centar za fotografiju, a moderator je Ivan Petrović.

Izložba Ane Adamović “Dva hora” u Salonu Muzeja savremene umetnsti otvorena je do 23. marta.

 Foto: Saša Reljić