IMG 8187

MLADI LEČENI OD MALIGNIH BOLESTI UČE DA SKIJAJU NA KOPAONIKU


Od 8. do 15. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, sedmu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente lečene od malignih bolesti.

Dvadeset petoro dece i mladih trenutno se nalazi na Kopaoniku, gde u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja imaju priliku da uče skijanje i pomeraju svoje granice u našem najvećem skijaškm centru, ali i da uživaju u osmišljenim kreativnim aktivnostima.

Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojimuobičajenim aktivnostima i zdravom životu. U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije iresocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i naš tim iskusnihpsihologa i volontera.

„NURDORov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Provoditi vreme ovde sanjima je jedan blagoslov i privilegija, jer tako puno od njih svi možemo da naučimo. Srećni smo što imamo takvu priliku i zahvalni svim prijateljima i donatorima koji omogućavaju da ovaj kamp postoji i podržavaju sve aktivnosti našeg udruženja“, kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDORa.

Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, MK Group, MM Ski sportškola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Ski škola Avanturija i Wiener StädtischeOsiguranje.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, ove godine odlučili da organizuju humanitarnu trku na Kopaoniku 24. marta, od koje je sav prihod namenjen NURDOR projektu Roditeljska kuća u Beogradu, zabesplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.