7b8ecf8e 1215 496f bcb3 795316748bb6

KAKO PREŽIVETI 100 DANA BEZ KONZUMERIZMA?

OPKLADA DO GOLE KOŽE 
100 DANA100 STVARI

Fantastična nemačka komedija o dva najbolja druga u borbi protiv sebe i konzumerizma  “100 dana 100 stvari” u bioskopima od 11. aprila u distribuciji 2i Film. Proleće je vreme za malo više smeha, ali i za neka bitna životna pitanja, zato nam stiže “100 dana 100 stvari” o dva najbolja druga, koja se usudjuju na opkladu go gole kože, reditelja, scenariste i glavnog glumca Florijan David Fica.

Goli do kože, bez odeće, stvari, nameštaja, dragocenosti itd … Bez ijedne od “100 stvari” kojih su odlučili da se reše u opkladi do gole kože, dva najbolja druga, Pol (Florijan David Fic) i Toni(Matijas Švajgefer), će tokom narednih 100 dana živeti bez konzumerizma. Tokom tog perioda će moći da povrate samo po jednu stvar u danu, koja im je neophodna. 

Dva najbolja prijatelja u filmu, igraju glumci koji su i sami prijatelji u stvarnom životu i ovo im je drugi uzastopni zajednički projekat nakon “Najlepšeg dana” (“Der geilste Tag”, 2016.). Koncept “100 dana, 100 stvari” je intrigantan, kao i situacija koja povlači pitanje kako preživeti 100 dana bez svega, odnosno kad nemaš sve ono što ti treba za život. Ili imaš?

Ovo je priča o današnjem materijalizmu i konzumerističkom načinu života, kao i potrazi za zaista važnim stvarima, među kojima su ljubav, prijateljstvo i sreća.Film šalje poruku kojom postavlja pitanje šta je ono što nam je zaista potrebno, da li mi posedujemo stvari i imovinu ili ona poseduje nas, i da li se možemo suprotstaviti modernoj potrošačkoj groznici i impulsivnoj kupovini. Da li smo prave vrednosti, prijateljstvo, ljubav i sreću zatrpali hrpom stvari koje posedujemo?


Na ova pitanja i traganje za ličnim odgovorima, podstaknuće nas ovaj nemački film, čija bioskopska distribucija kreće od 11. aprila, u distribuciji 2i Film Srbija.

Film  će se od 11. aprila igrati u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Centar, Cinestar Novi Sad, Cadmus Cineplex Budva, Kulturnim centrima Kruševac, Kovin, Vrnjačka Banja, Ustanovi kulture Bajina Bašta, Centru za kulturu Lazarevac, u bioskopu EuroCinema (Otvoreni univerzitet Subotica), u distribuciji 2i Film Srbija. 

O FILMU: 

Dvojica najboljih prijatelja imaju svoju startup kompaniju i razvijaju novu aplikaciju. Toni voli svoj aparat za kafu, dok Pol obožava svoj pametni telefon i svoju novu aplikaciju Nanu s kojom neprestano razgovora. Toni ne može ništa bez svojih tableta za rast kose. Pol ne može da funkcioniše bez Amazona, Nane i svih svojih najnovijih modela patika. Njih dvojica su dva najbolja prijatelja, koji ne mogu da prežive dan jedan bez drugog, ali se isto tako svaki dan takmiče ko je veći frajer. Sve se promeni kada se nađu među golim zidovima svojih stanova, bez ijedne stvari, nagi. Tokom slavljenja pobede i pijane noći pada opklada i odlučuju da se odreknu svih svojih stvari na 100 dana, tokom kojih će svakog dana dobijati samo po jednu stvar nazad na korišćenje. Odjednom, svakodnevni život postaje nepodnošljivo komplikovan, a bio bi vrlo jednostavan za obojicu da nemaju goruću želju za pobedom. Tokom ovog izazova obojica shvataju da jedina stvar bez koje ne mogu jeste njihovo prijateljstvo.