jendje e1435325566879

Jenđe na Kalemegdanu

Ženska pevačka grupa “Jenđe”, koja izvodi izvorne srpske pesme, nastupiće sutra, u subotu, 27. juna u 20. časova na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

Pevačka grupa nastala je 2006. godine, kada je Kristina Stojković (umetnički rukovodilac grupe), želeći da nastavi tradiciju očuvanja izvorne srpske pesme, okupila šest devojaka iz Beograda i dala im ime “Jenđe”. Grupu čine: Ljiljana Radovanović, Nataša i Tamara Božić, Bojana i Jovana Slavković i Ivana Vlajić.

“Jenđe” su učestvovale na brojnim pevačkim manifestacijama (Knjaževac, Azanja, Jagodina, Erdevik, Lajkovac, Paraćin, Mokra gora,…); nastupile su na velikom broju koncertima, pesničkim večerima i različitim manifestacijama širom Srbije.

Iste večeri (subota, 27. jun), u Paviljonu Cvijeta Zuzorić od 19.30 časova, u okviru manifestacije “Dani knjige” biće predstavljena knjiga “Srbija na bis” čije su stranice stvarali slušaoci radija. Zanimljive, domišljate i nadahnute poruke slušalaca radija sakupio je novinar, glavni i odgovorni urednik Radija 202 Darko Kocjan. Osim Kocjana, na promociji će govoriti i odgovorni urednik Izdavaštva RTS-a Dragan Inđić.