21983203992 b79362b6ae b

Izložba povodom 7. rođendana KC Grada

Metodologije dekonstrukcije identiteta – Izložba povodom 7. rođendana KC Grada biće otvorena u ponedeljak, 11. aprila u 20h u Velikoj galeriji Kc Grad.

[su_quote cite=”Kc Grad”]Navršava se 7. godina uspešnog rada Kulturnog centra Grad: sedma godina kulturnih programa: izložbi, promocija, žurki, koncerata, drugih projekata saradnje… Kao i svake godine rođendan obeležavamo specijalnom programom koji između ostalog uključuje rođendansku izložbu koja ove godine nosi naziv Metodologije dekonstrukcije identiteta.[/su_quote]

Prošlogodišnja izlagačka sezona predstavila je savremene stvaraoce koji su se bavili temama koje su aktuelne i važne, pored samostalnih izložbi kustoska grupa Impost priredila je grupnu izložbu Sterortipi povodom Nedelje ponosa. Bogatu izlagačku aktivnost upotpunilo je dvadesetak autora koji su na neki način dali jedan presek savremenog umetničkog stvaralaštva.

Analizom njihovih postavki i umetničkog istraživanja nametnula se tema identiteta i njegove dekonstrukcije, tema kojom su se mnogi od njih bavili na različite načine. Sledeći ovu temu postavka će analizirati metode kojima se identitet urušava i dekonstruiše a prema istraživanjima koje su umetnici vršili produkujući radove za svoje izložbe. Postavka će obuhvatiti neka dela kojih se publika seća od prošle godine, ali i neka nova ostvarenja s obzirom da autori i dalje crpe inspiraciju u identitetu. Ivana Bukovac, Želimir Barić, Sandra Stojanović i Kristina Jovanović, Dejan Klement, Tijana Radenković samo su neki od autora kojih se publika seća iz prošlogodišnje sezone, a čiji će radovi činiti postavku rođendanske izložbe čiji je autor Aleksandar Stojanović, kustos Velike galerije KC Grada.