1.DKCB 60 g x

Izložba dečjeg likovnog stvaralaštva

U Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, u petak, 21. marta, u 19 časova, biće svečano otvorena izložba dečjeg likovnog stvaralaštva, pod okriljem likovnog pedagoga Julkice Zubović Masniković, dobitnice nagrade Bogomil Karlavaris za životno delo.

Stručna komisija za dodelu nagrade Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Umetnički savet Galerije DKCB, donela je odluku da 2013. godine dodeli Priznanje za životno delo i doprinos u oblasti likovnog vaspitanja i obrazovanja, likovnom pedagogu Julkici Zubović Masniković, akademskom slikaru i likovnom pedagogu.

Nagradu Bogomil Karlavaris za istaknute rezultate i poseban doprinos u oblasti likovnog vaspitanja i obrazovanja dece i mladih, pokrenuo je pre dve godine Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu i predmet Metodika likovnog vaspitanja i obrazovanja, u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd. Na konkursu za nagradu učestvovali su zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, dečjim likovnim ateljeima, dečjim kulturnim centrima, muzejima i sličnim ustanovama i asocijacijama koje u svom programu imaju aktivnosti vezane za likovno obrazovanje i vaspitanje dece i mladih.

Izložba će biti biće otvorena do 4. aprila.