Screen Shot 2014 12 25 at 16.00.33 e1419519761137

CHATROOM: Pogrešan profil

U petak, 26. decembra 2014. sa početkom od 20 časova u pozorištu DADOV, održaće se premijera predstave Sare Radojković „CHATROOM: Pogrešan profil“ u režiji Juga Đorđevića za koju je muziku radila grupa „Svi na pod“.

Okupljeni oko novog teksta mladog beogradskog pisca, Sare Radojković, mnogobrojnu mladu ekipu predvodio je proteklih meseci reditelj Jug Đorđević, student treće godine pozorištne režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

U središtu ove urabane priče je Alisa, omiljena u društvu, koja jednog dana dolazi u školu u kojoj se nešto promenilo. Njeni drugari pričaju virtuelnim jezikom, a umesto nastavnika pojavljuje se lik koji je pola Mozila tj. internet pretraživač, a pola Dositej Obradović. Nakon niza slika i situacija u internet svetu koje postaju sve košmarnije, Alisa nalazi način da pobedi Dositeja koga njeni prijatelji slušaju kao omađijani.

„Jedna misao je bila povod za stvaranje ove predstave, a to je ko nam odgaja decu danas? Istražujući paralelno svetove tinejdžera i interneta, stavio sam se u kožu tinejdžera i postavio sebi pitanje – sa kim nam odrastaju deca? Kad smo dozvolili da internet bude njihova najveća podrška? Kakav smo im svet izgradili i sa kojim pravom ćemo onda od njih očekivati bolju sutrašnjicu?  Baveći se ovom tematikom, spoznao sam da je to neka nova #(hashtag) generacija ljudi, koja više od bilo koje generacije pre živi paralelne živote. Oni su u svakom trenutku tamo(virtuelno) i ovde(realno). Kuda to vodi?“ – rekao je reditelj, kome je ovo prva samostalna režija van fakulteta.

U predstavi igraju Igor Ilić, Maja Šumonja, Isidora Lukić, Aleksandra Stojanović, Đorđe Bakoč, Dejan Maksimović i Žarko Mladenović.

„CHATROOM: Pogrešan profil“ je treća po redu premijera od otvaranja sezone 2014/2015 na sceni pozorišta DADOV, čijom će se premijerom obeležiti 56 godina od osnivanja ovog kultnog beogradskog pozorišta.

Repriza predstave je zakazana za ponedeljak, 29. decembar 2014. od 20 časova na sceni DADOV-a.