raspust za dz COVER

Bioskop za DŽ: Besplatni filmovi u DOB-u

U okviru tradiocionalne manifestacije “Raspust za Dž”, koju Dom omladine Beograda organizuje od 9. do 18. januara, posetioci će moći da pogledaju najnovija domaća i inostrana filmska ostvarenja. Sve projekcije počinju u 19 časova, a ulaz je u potpunosti slobodan, nije potrebna rezervacija niti preuzimanje propusnica.

Program “Bioskopa za Dž” počinje u petak 9. januara projekcijom filma Mine Đukić “Neposlušni”, jednim od domaćih ostvarenja koje je izazvalo najviše pažnje tokom prošle godine. U subotu je na programu “Lavirint – nemoguće bekstvo”, prvi deo trilogije nastale po tinejdžerskom bestseleru, dok se u nedelju prikazuje crna komedija “Veštičarke i bičerke”. U ponedeljak, 12. januara publika će imati priliku da vidi jednu od najboljih komedija iz 2014. godine, “Hajde da budemo panduri”, dok je u utorak na repertoaru nova filmska verzija čuvene bajke “Lepotica i zver”. “Bioskop za Dž” se završava u sredu 14. januara tinejdžerskom dramom o odrastanju u svetu bez perspektive, filmom “Varvari”, reditelja Ivana Ikića.

“Bioskop za Dž” je samo deo programa manifestacije “Raspust za Dž”, a učenike i studente očekuje i mnoštvo besplatnih radionica, kao i muzički program.

Učešće u radionicama je besplatno, ali su prijave OBAVEZNE, putem mejla radionice@domomladine.org. U naslovu mejla je potrebno napisati “RASPUST ZA Dž”. U prijavi je potrebno navesti za koju se radionicu prijavljujete, ime i prezime i uzrast. Prijave su otvorene do popune kapaciteta predviđenih za radionice. Svi prijavljeni biće putem mejla obavešteni o učešću u radionicama i ostalim detaljima.

Ako imate do 25 godina, kreativni ste i radoznali, želite da steknete nova znanja i veštine i dobro se provedete – dođite da se družite, zabavite i naučite nešto novo na RASPUSTU ZA Dž!