Besplatan obilazak Starog dvora

Povodom obeležavanja Međunarodnog Dana turističkih vodiča 21. februara, Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda, nadležan za poslove turizma, ostvario je izuzetnu saradnju sa Udruženjem turističkih vodiča Srbije.

Udruženje turističkih vodiča Srbije ponudilo je usluge svojih članova za besplatna razgledanja građanstvu i učesnicima 37. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Tradicionalno, turistički vodiči obeležavaju Međunarodni dan turističkih vodiča tako što poklanjaju besplatna razgledanja svojim sugrađanima, domaćim i stranim posetiocima , što će i ove godine realizovati u saradnji sa Sekretarijatom za privredu.

Naši sugrađani i posetioci imaju mogućnost  da obiđu i zdanje Grada Beograda – Starog dvora u subotu, 20. februara, u grupama od po 30 posetilaca sa početkom u 10, 11 i 12 časova.

Posetioci, koje će u obilazak voditi licencirani turistički vodiči Zoran Ilić i Zorana Trifković-Hinić, imaće priliku da vide svečanu salu, crveni i žuti salon i druge reprezentativne prostorije i podsetiti se istorije Beograda vezane za ovo zdanje, dinastije Karađorđevića i Obrenovića, i dr., pogledali izložbene postavke Muzeja grada Beograda, priznanja i poklone koje je grad dobio i dr.

Prijava posetilaca za obilazak Starog dvora obavivlja se u Turističko-informativnom centru Turističke organizacije Beograda, Knez Mihailova 5, sa osnovnim podacima o prijavljenima (ime i prezme, br. lk ili JMBG ili br. pasoša i broj mob. telefona).