Baustelle is cartolina 1

Baustelle

Izložba Baustell Ivane Spinelli biće otvorena u petak, 10.maja u 19h u Beo_Project-u. Baustelle, nemačka reč za “radovi u toku”, je delo o zamišljenoj kući sa ciljem da se stvori ideja, odnosno mesto konstruisano “аpriori”, za potrebe privremenih radova, nasuprot kući kao domu. Umetnički fokus se bazira na procesu projektovanja i izgradnje.

Baustelle – radovi u toku, beskonačan proces podeljen između realizacije projekata i originalne idelje.

Glavne karakteristike ove faze su lakoća i fleksibilnost koji obezbeđuju jednostavnost konstrukcije ali i dekonstrukcije.

Baustelle, poput sinonima za konstantnu borbu i realizaciju, metafora za tvrđavu Bastiani, koja uvek iščekuje ljude, neprijatelje ali i prijatelje kako bi služila svrsi.

U procesu izgradnje odnosa, Baustelle je sinonim za stalnu nadogradnju ljudskih odnosa, ograničen prostorom u kome su ti procesi reverzibilni i promenljivi.

U savremenom jeziku, stvarnost označava sponu između realnog i virtuelnog, gde vrata, proziri i krov nisu potrebni u procesu konstruisanja kuće, usled iznenadnih promena u prirodi, pomeranja granica i mogućnosti da se ide dalje.