KST 80

KST: „Bjesovi“ zatvaraju baštu, počinje zimska sezona


Klub studenata tehnike – KST slavi jubilej – 70 godina postojanja, i ove godine je ovaj prostor imao zaista nikad aktivniji koncertni život domaćih, regionalnih i inostanih muzičara.

Sada je došao red na tradicionalno zatvaranje Bašte KST-a i najava početka zimske sezone!

Veliku čast da 17. oktobra zatvore letnju scenu imaju momci iz pank rok hardcore benda „Bjesovi“ iz Gornjeg Milanovca, čiji je frontmen neobičan pevač Zoran Marinković Marinko.

Jedan od nosećih stubova domaćeg rokenrola i panka, će tako svečano koncertno zatvoriti Baštu KST-a i ovu jubilarnu koncertnu sezonu! 

BJESOVI // 70 godina KST-a // 17. OKTOBAR

KST BJESOVI

Bend „Bjesovi“ više od tri decenije vlada srpskom rok scenom, a pamti se da je  svoj prvi veliki uspeh doživeo na Gitarijadi u Čačku, da bi ubrzo usledila i pobeda na Gitarijadi u Zaječaru.

Grupu vezuje istorija sa KST-om i to na datum 31. maja 2003. godine, kada su imali koncert ovde.
Onda je došlo do realizacije izdanja multimedijalnog diska sa video-snimkom koncerta „Bjesova“ u KST-u, uz prateći sadržaj u vidu tekstova pesama, fotografija, plakata koncerta, intervjua iz tog vremena.

Ime „Bjesovi“ dobili su prema hrvatskog prevoda antologijskog dvotomnog romana „Zli dusi“ ruskog klasika Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

 Publika na zatvaranju KST bašte će slušati mnoge antologijske pesme „Bjesova“ kao – “Bolje ti”, “Kiša”, “Čak i da mogu”, “Ime”, “Avioni pevaju”, “Vraćam se dole”, “Ona te voli”, “U osvit zadnjeg dana”, i mnoge druge.

Marinko i „Bjesovi“ su nedavno imali veliki koncert u Nišu, na sceni dvorišta Univerziteta Banovina, i jedan su od traženijih bendova na festivalima i manifestacijama naše zemlje.

Tako su svirali često na Arsenal festu u Kragujevcu, Exitu u Novom Sadu, Beer festu u Beogradu (Ušće) i bivšem Beer Gardenu (Ada Ciganlija).

Takođe Beograd su osvajali nastupima u mnogim klubovima Elektropionir, Subbeerni centar, Božidarac, Fest, SKC, KST, Ušće skejt parku i drugim prostorima.

KST je slavio 70 godina ove sezone sa mnogo zanimljivih koncerata, tako da su binu unutra i napolju osvajale grupe – rokeri „Van Gogh“, elektro rock noise alternativa „Artan Lili“, hard rock metal „Mortal Kombat“, pank rok „Goblini“, alternativa „Kanda Kodža i Nebojša“ (KKN), hrvatski hip hop „Elemental“, pop rok „Galija“, pank hardcore „Atheist Rap“, Nikola Vranjković, reperi „Prti Bee Gee“, Mimi Mercedez, bosanski rege „Zoster“,ABBA Tribute RING, Black Metallica Tribute, IQV i (Ne)normalni bend – Haustor i EKV tribute, „Jailbreak“ – Guns ’N’ Roses tribute, Mara i prijatelji, Kumela Liman, inostrani metal bendovi „Cradle of Filth“ i „Suffocation“.

Pre koncerta „Bjesova“, publika može da gleda još nekoliko programa u KST-u:

Petak, 11.10. SHUFFLE

KST SHUFLE

Za kraj duge nedelje @dj_gorun stavlja muziku na SHUFFLE i pravi muzički kolaž hitova svih dekada od 80-ih godina sve do danas. 

Dj Gorun će miksovati dens i pop hitove, od Madone preko Weeknda, Dina Dvornika, Benassija, Adelle, Pitbulla, do Maneskina, Dua Lipe, Doja Cat, Kungs i tako celu noć, domaće i strane hitove – pop i rock, house i RnB, tehno i balade.

Mlade i stare očekuje jedna nova luda muzička žurka pod otvorenim nebom bašte KST-a! 

A u klubu, na duplom programu očekuje vas Party time i DJ Boobie.

Za svakog ponešto, za nekoga sve!

Ono što petak i treba da bude – opušten, razigran, zabavan i uvertira za vikend. Opšta studentska žurka koja je bila poznata da se dešava sredom, sada je na petku.  Ulaz je besplatan do 00h uz člansku karticu KST-a.

Subota, 12.10.  DJ Slipi u Bašti KST-a: 1980-te

Zlatno doba svetske muzičke scene – osamdesete godine, decenija u kojoj su nastali mnogi i dan danas popularni muzički pravci, kao i retro muzički hitovi koji se slušaju u originalnoj ili remix verziji.

Ovo veče je poznato po odličnoj atmosferi, velikoj posećenosti koja je pravi pokazatelj popularnosti ove muzike na našim prostorima.

Dupli program – 80’s ROCKS & Borre!

Uz člansku kartu, ulaz je besplatan do 00h.