BABY LASAGNA

Koncerti za vikend: Baby Lasagna, The BestBeat, Irena Blagojević, Disney spektakl, Johnny Midnight Duo – Nikola Đuričko, ali i C’est la Magic

Muzičari Baby Lasagna, The BestBeat, Irena Blagojević, Disney spektakl, Johnny Midnight Duo – Nikola Đuričko, samo su neki od umetnika, koji će održati svoje koncerte u vikendu pred nama, od petka, 27. septembra do nedelje, 29. septembra. Dom omladine Beograda, Mts Dvorana, zemunski klub Fest, Sava Centar su lokacije na kojima će se održati umetnički događaji. Osim toga, predstavljamo i jedan spektakl “C’est la Magic”.


BABY LASAGNA
Petak i subota,
27. i 28. septembar u 21 čas
 DOB//Amerikana

Nakon što je prvi beogradski koncert, zakazan za 27. septembar (rasprodat mesec i po dana unapred) regionalna zvezda, i favorit evrovizijske publike, hrvatski muzičar Baby Lasagnaje još malo i prepunio i drugi koncert – najavio je dodatni nastup 28. septembra na istoj lokaciji.

Na ovim koncertima, Baby Lasagna će izvesti ceo, još uvek neobjavljeni, prvi studijski album.

„Posebno mi je drago i uzbudljivo videti toliki interes beogradske publike za koncert. Mislim da će to biti veče koje će se pamtiti”, ocenio je Bejby Lasagna, koji priznaje da je bio oduševljen gostoprimstvom i publikom Novog Sada, kada je ovog leta premijerno nastupio u Srbiji, na našem najvećem muzičkom festivalu Exit.

Lasagna je bio fasciniran srdačnošću svake osobe koju je tamo upoznao, samim tim još više jedva čeka da poseti Beograd i održi dva koncerta dve noći zaredom.

“Saradnici i bližnji su me uveravali da ćemo raditi i drugi dan, ali ja nisam bio siguran. Time što nisam verovao da će zaista biti toliki interes, osećam još veće uzbuđenje zbog nastupa u Beogradu. To će biti prvi put da će publika Srbije moći čuti ostatak nadolazećeg albuma. Postoji još dobar deo pesama koje nismo svirali, no tada ćemo ih razvaliti pošteno!”, poručio je Baby Lasagna svojim fanovima.

Evrovizijska numera Baby Lasagne „Rim Tim Tagi Dim“ već ima status globalnog hita, sa više od 50 miliona slušanja na striming platformama.

Drugoplasirani Baby Lasagna broji čak četiri miliona mesečnih slušalaca na muzičkim servisima, a poslednji singl „And I“ objavljen je nedavno za diskografsku kuću “Polydor Germany”, u saradnji sa Universal Music Western Balkans, čime je započeo sasvim novo poglavlje u svojoj internacionalnoj karijeri.

Neposredno pre toga, Baby Lasagna je najavio veliku evropsku i britansku turneju „Meow Back“, zakazanu za proleće 2025. godine, koja će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja, u produkciji čuvene najveće svetske promoterske kuće Live Nation.

Numere – „IG BOY“ i „Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much“ i ostatak albuma prvenca „Demons & Mosquitos“, čiji se izlazak očekuje uskoro, biće pevane ove večeri.

Muzički projekat i pseudonim Baby Lasagna, iza kog stoji mladi muzičar Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i umetnika da umesto prema uputstvima stvara muziku prema sopstvenom ukusu i senzibilitetu.

Marko ili Baby Lasagna svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup muzici ogleda se u simpatičnom humoru i ležernosti tekstova, koji su u skladu sa njegovima iskustvima, i pogledu na svet.

Hrvatski muzičar je pisao pesme za bend “Mono Inc.”, koji je ostvario uspeh u Nemačkoj.

Na Evroviziji 2024. u Malmeu (Švedska) družio se sa našom predstravnicom Taye Dorom.

Koncerte Baby Lasagne u Beogradu organizuje produkcija i izdavačka kuća “Kontra” u saradnji sa LAA.

DŽEZ ZA DŽ:
IRENA BLAGOJEVIĆ KVARTET

Subota, 28. septembar u 13 časova
DOB//Plato Milana Mladenovića

Irena Blagojevic foto Nebojsa Babic
foto: Nebojsa Babić

U samoj završnici 12. koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 28. septembra, nastupiće naša istaknuta džez i soul pevačica Irena Blagojević, koja će sa svojim kvartetom izvesti specijalan program čuvenih džez numera iz poznatih filmskih ostvarenja, na oduševljenje publike.

Koncerti iz ovog ciklusa se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u samoj ustanovi, dok je ulaz slobodan.

Kompozicije „Nature Boy“, „As Time Goes By“, „My Favorite Things“, neki su od izbora naslova popularnih kompozicija koje su proslavili filmovi, ili koje su proslavile filmove. 

Prema izboru Irene Blagojević i publika će slušati njen prijatan vokal kroz neke od najomiljenijih džez standarda, uz pratnju dobro poznatih džez muzičara: Milovan Paunović (klavir), Luka Malko (gitara) i Branko Marković (kontrabas).

Umetnica i pedagog Irena Blagojević je diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti. Kao pravi kantautor -  kompozitor, aranžer i tekstopisac afirmisala se na svoja tri autorska albuma „Jutro bez ljubavi“ (2010), „Blistavi grad“ (2016) i „Pero“ (2021).

Rodom iz Valjeva, sa zapaženom karijerom u Beogradu, Blagojević svojim glasom se naslanja na tradiciju klasičnih džez diva, je ima veoma karakterističan, uverljiv, upečatljivi glas, uz svežinu modernih melodija, sa tek malo primesa pop elemenata,

Irena je do sada nastupala na mnogim koncertnim scenama u zemlji, najčešće u Domu omladine Beograda, ali i Sava Centru i Kolarcu, kao i u klubovima tipa Fest u Zemunu, . O. U. R. Pub.

Bila je redovna na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Nišvi).

Irena Blagojević već 14 godina vodi svoju školu pevanja, namenjenu mladim i talentovanim muzičarima koji žele da savladaju i usavrše pevanje, kroz individualnu nastavu, a kao profesor pevanja radi i u školi “Master Blaster”.

THE BESTBEAT & ORCHESTRA

Subota, 28. septembar časova
DOB//Velika sala

THE BESTBEAT

Uveliko slavni beogradski The Beatles tribute sastav “The BestBeat” vraća se 28. septembra ponovo u Dom omladine, i to tamo gde pripadaju u Veliku salu. Podsetiće nas na pravi fenomen bitlmanije, koja i dalje vlada kod nas svih ovih decenija. Zapravo, tačno 60 godina. Isto toliko postoje Dom omladine i sala u kojoj su The Bestbeat pre 10 godina počeli s nizom decembarskih tematskih koncerata.

Ipak, napravili su pauzu pet godina(od 2019), “The BestBeat” su sada opet na istom mestu.

Ovog puta, repertoar će obuhvatati sve periode karijere čuvenih “Buba”, a uz bend će nastupiti i orkestar.

Na repertoaru su ogromni hitovi – “I am The Walrus”, “All you Need is Love”, “Yesterday”, “Strawberry Fields” ili “Penny Lane“, koji će moći da se čuju onako kao nekada što su zvučali momci iz Liverpula “Bitlsi” u studiju, uz pomoć kultnog producenta Džordža Martina.  

Upravo takve koncerte sa kolegama iz sfere ozbiljne muzike, The Bestbeat su veoma uspešno izvodili u Mts dvorani 2023, Cankarjevom domu u Ljubljani i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Inače su svirali po čitavom svetu, osvajali su mnoge manifestacije i festivale, spadaju medju najbolje tribjut bendove “Bitlsa” i širom planete učestvuju u memorijalnim programima legendarne britanske grupe. U Beogradu su nastupali na različitim mestima (UK “Vuk Karadžić, Mts Dvorana, Kolarčeva zadužbina, Dom omladine).


ABBA SYMPHONIC TRIBUTE SHOW
“DANCING QUEEN”

Petak, 27. septembar u 20 časova
Mts Dvorana

ABBA

Nakon uspešnog nastupa 2023. na stadionu Tašmajdan, ali i decembarskog koncerta ABBA Real Tribute benda u Mts Dvorani, jedinstveno ABBA iskustvo vraća se na scenu 27. septembra, u okviru koncertnog spektakla “Dancing Queen” u spajanju samog benda i Zrenjaninske filharmonije.

Beograđani će ponovo uživati u hitovima neprolazne vrednosti i veličine: “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Money Money”, “Gimme! Gimme! Gimme!”, “Super Trouper”, “The Winner Takes it All”, “Lay All Your Love On Me”, “Chiquitita”,  “Fernando”, “Take a Chance On Me”, “Does Your Mother Know”, “S. O. S.”, “Voulez Vous”, “The Name of the Game”, i drugih velikih hitova čuvene švedske pop grupe, koja se ponovo okupila 2021, čak 40 godina nakon rastanka.

Podsetimo, tribjut bend se može pohvaliti širokim opusom live izvođenja u Beogradu i u drugim velikim gradovima i halama regiona i Evrope –  Ljubljani, Zagrebu,  Milanu,  Torinu,  Trstu., gde su imali sve rasprodate koncerte.

DISNEY KONCERT
Nedelja, 29. septembra 16 i 19 časova
Mts Dvorana

DISNEY

Zbog velikog interesovanja, i veličanstvenog drugog po redu muzičkog spektakla u maju ove godine i na zimu 2023,  ponovo je zakazan magični program “Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova”, koji će biti održan 29. septembrau Mts Dvorani.

Gala događaj je več postao tradicija, i tako ponovo uključuje dva termina koncerta, od 16. i 19. časova.

Čak 11 izvođača domaće muzičke i glumačke scene, u sastavu: Gorice Popović, Jelene Gavrilović, Zejne, Zoe Kida, Milana Antonić, Nevene Božović, Dušana Svilara, Stefana Zdravkovića Princa, Lejle Hot i Marka Luisa, a u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestara; pred punom Velikom salom Mts Dvorane izvodilo je preko 30 melodija iz najpoznatijih animacija prestižnog Disney studija.

Septembarska repriza koncerta predviđa identičan raspevani repertoar. Na srpskom jeziku izvodiće legendarne pesme voljenih avantura – “Mala sirena”, “Vajana”, “Mulan”, “Kralj lavova”, “Aladin”, ali i “Zaleđeno kraljevstvo”, “Lepotica i zver”, “Želja” i mnoge druge.

I ovog puta publika će moći da čuje prepoznatljive taktove melodija “Bibidi bobidi bu”, koju će izneti glumica Gorica Popović, “Krug života” u duetu Dušan Svilar i Milan Antonić, „Na moj znak“ sa Markom Luisom, zatim, numeru “Želja” sa Lejlom Hot, ali i “Medo gde si ti” iz “Knjige u džungli” u izvođenju svih učesnika.

Diznijevi koncert održavaju se u gradovima širom sveta, naročito povodom jubileja – 100 godina od nastanka Dizni čarolije, a Beograd je upravo jedan od onih koji ima mogućnost da bude domaćin spektakla, sa licencom izvođenja, uz vizualne sadržaje i učešće simfonijskih orkestara.

Tokom koncerata će biti i simfonijski instrumentalni nastupi i  multimedijalne produkcije sa solistima i horovima.

Dvočasovna muzička magija biće završena Diznijevom himnom “Želju kad pod zvezdom sniš” (When you Wish Upon a Star).

“C’ EST LA MAGIE”
Petak, subota i nedelja:
27, 28, i 29. septembar u 20 časova
Sava Centar

1200x628 1

Pet najtalentovanijih svetskih iluzionista dolaze u Srbiju ovog vikenda sa najvećim događajem godine, spektaklom “C’est la Magie”.

Od 27. do 29. septembra, Sava Centar u Beogradu postaće najmagičnije mesto na svetu, barem kako najavljuju iz ove ustanove kulture.

Poznati majstori iluzije Luis de Matos, Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho-Džin i Enco Vejn će zasigurno razbiti granice između mašte i mogućeg, a srpski ljubitelji iluzije će videti i možda učestvovati u novim i hrabrim izvedbama.

Na programu su sledećih osam izazova:  

Vrhunski šou svetskih iluzionista

Teleportacija i levitacija uživo

Klasični neobjašnjivi trikovi 

Čitanje misli

Ekstremne iluzije koje nadmašuju ljudske mogućnosti

Iluzije s učešćem publike 

Uzbudljivi vizualni efekti

Spektakl projekat “C’est la Magie” je pogodan za sve uzraste, jer nudi predstave u različitim terminima, pogodne za posetu sa decom. Obezbeđen je simultani prevod uživo, i emitovaće se na ekranima u sali.


JOHNNY MIDNIGHT DUO (DŽONI MIDNAJT DUO)
& VASIL HADŽIMANOV
Subota, 28. septembar, 21 časova
Klub Fest, Zemun

NIKOLA DJURICKO

Svestrani umetnik, pre svega glumac Nikola Đuričko prvi put će u subotu, 28. septembra imati koncert u zemunskom rok klubu Fest, ali sada dolazi kao duo, odnosno “Johnny Midnight Duo”, uz opasno pojačanje – jazz pijanistuVasila Hadžimanova.

Kao podrška će nastupiti bendovi “Lipov Loud” i “Bumeri”.

Nikola Đuričko je osnovao bend “Johnny Midnigh Trio” ili “Džoni Midnajt Trio”, tamo gde živi već punih pet godina, u Los Anđelesu, tokom 2021. godine, za vreme pandemije korona virusa.

On je sa svojim bendom pripremio repertoar sastavljen od autorskih kompozicija i obrada pesama, koje su obeležile njegov život, ali ipak svirajući ih na svoj veoma poseban način, kao da ih svira “po sećanju”.

Posebno je ponosan na to što je uspeo da ostvari svoj dečački san da ima svoj bend i da se izrazi kroz muziku, a ovde su to numere bendova bivše Jugoslavije, od Aleksandre Slađane Milošević, preko “Riblje čorbe”, do Dada Topića i grupe “Time”.  

Džoni Midnajt Trio je osnovan krajem novembra 2021. godine, a čine ga Nikola (Džoni) Đuričko na gitari i vokalu, Aleksandar (Meksiko) Pantić na bas gitari i Srđan Milenković na bubnjevima. Priča je nastala iz sasvm opuštenog “džemovanja” tokom Kovida, a ubrzo se pretvorila u vrlo ambiciozan i ozbiljan muzički poduhvat.

U Festu će, umesto basiste Meksika, kao gost nastupiti Vasil Hadžimanov, jedan od sigurno najtraženijih pijanista svih vremena sa ovih prostora, pa se sada nalazi u novom izazovu.

Nedavno je imao koncerte u Beogradu, tokom leta, u klubu BitefArtCafe kao trio, i u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, u duetu sa gitaristom Vlatkom Stefanovskim, na zatvaranju festivala “Jazz in the Garden” (do sada je nastupao na sva četiri izdanja ove manifestacije).

Đuričko se sada nalazi ponovo u Srbiji na snimanju nove TV serije “Hotel”, u kojoj tumači glavnu ulogu, a uskoro kreće ponovo na turneju po Srbiji i regionu sa svojim stand up projektom “Shobizz”, o svojoj glumačkoj karijeri. Beograd ga čeka 8. oktobra u Mts Dvorani.

Sa svojim trijom imao je koncerte po Srbiji – Novi Sad, Niš, i region – Crna Gora, dok je u Beogradu imao zapažen nastup u spomenutom klubu BitefArtCafe.

Đuričko je vremenom postao izuzetno svestran umetnik – kreativac. Osim što je glumac, postao je i muzičar, ali i pisac knjiga za decu, stand up komičar, TV voditelj (“Karaoke obračun”, trenutno aktuelna emisija “Hollywoodiranje” na TV Una), a ponekad i reditelj.

Beogradski bend “Lipov Laud” osnovan je 2018. godine, i sa autorskim pesmama grupa je nastupala samostalno u Beogradu, kao i širom Srbije na raznolikim festivalima, zajedničkim i samostalnim koncertima. Ovaj sastav čine:Goran Kostić Kole (bubnjevi), Đorđe Đolović (ritam gitara), Branislav Glumac (solo gitara i vokal) i Rade Šević (bas i vokal).

Sastav “Bumeri” je veoma nov, osnovan krajem 2023. godine.

Članovi benda su: Dušan Pavlović, profesor Fakulteta političkih nauka i bivši gitarista grupe “Vampiri”, David Kelly, profesor muzike na International School of Belgrade, Igor Božović (ex “Oceanchild”), Dejan Tomović i Srđan Milenković (ex “Vampiri”, ex “Charisma”); Aleksandar Sarajlić (ex “Krug”, ex “Filigrani”).

“Bumeri” su u aprilu ove godine izdali mini-album EP „Prvi koraci“ sa pet pesama. Njihova muzika se najbolje može opisati kao pop-rock s ljubavnim i društveno-angažovanim tekstovima.