20240603 100111
foto: DADOV

Dadov premijera: Hrabra hajdučica


271. premijera sa predstavom HRABRA HAJDUČICA, u režiji Nikole Kljajića, biće održana u četvrtak, 6. i petak, 7. juna od 20 časova u Omladinskom pozorištu Dadov. Rađena je prema tekstu Nemanje Ostojića.

Radnja predstave smeštena je u doba turske vlasti u Srbiji a njen centralni motiv je buna protiv Turaka u kojoj presudnu ulogu ima devojka Mila koja će svojim delovanjem, uprkos početnom nepoverenju i omaložavanju okoline, doprineti uspehu pobune.

Predstava je rađena po motivima animiranog filma „Mulan“ kuće Disney a urađena je u maniru mjuzikla. Reditelj Nikola Kljajić je zapisao o predstavi:

„Hrabra hajdučica“ nas, kako i sam naslov kaže, uči hrabrosti. Hrabrosti da izrazimo sebe i svoje biće, hrabrosti da se zauzmemo za ono do čega nam je stalo ili za onu osobu do koje nam je stalo, da negujemo sopstveno biće, ostanemo hrabri i da se držimo svojih misli u glavi i reči u ustima“.

Zašto se baš odlučio da predstavu uradi kao mjuzikl reditelj navodi:

“Prvo smatram da će publici pored odličnog, duhovitog teksta biti zanimljivi songovi, koreografije i jedan drugačiji stil igre, a sa druge strane još važnijim aspektom ove odluke smatram negovanje ostalih talenata (pored glumačkog) kod svake individue. Svako je imao priliku da nam predstavi svoj plesački, muzički, akrobatski… talenat pored glumačkog koji smo moj tim i ja rado iskoristili da podignemo predstavu „Hrabra hajdučica“ na jedan novi nivo“.

Muziku za predstavu je komponovao Nikola Smolović a vokalne deonice Milica Burazer koja je bila i instruktor pevanja, scenografiju je osmislila Jovana Stefanović, kostim Tea Terzić, koreografiju Jelena Arsić a tekstove songova napisao je Nemanja Ostojić.

U radu na predstavu učestvovali su i Dragan Subotić (asistent reditelja), Dunja Ristić (asistent scenografa), David Kuveljić kao asistent kompozitora, scenografiju je izradio Saško Krstev a autor plakata je Tea Terzić.

Igraju :
MILA – Milica Ivošević / Tara Petrović
ŠARAC – Andreja Stević
TETKA PERSA – Sofija Đurković / Dejana Delić
TETKA IVANKA – Andrea Stefanović / Anja Ćuić
TETKA LELA – Minja Đelkapić / Mina Rakočević
OTAC – Novak Tejović / Aleksandar Antonić
VOJVODA STEVAN – Aleksandar Bovduj / Veljko Vujović
PETAR – Teodosije Popović
STANOJE – Veljko Dragačević / Simon Vujić
RADOJE – Georgije Stanić / Teodor Radivojević
MEHMED AGA – Aleksandar Jovanović
ISMET – Tadija Petrović / Žarko Gostiljac
PROSAC – Kosta Dabić / Konstantin Jovanović
PROŠČEV SLUGA – Iva Galović
SULTANIJA – Anđela Kopil
AGIN SLUGA – Andrija Glomazić.
U predstavi igraju i : Maša Stefanović, Lena Mimica Ugrinović, Vanja Krstić, Nina Blažević,Tatjana Sanković, Emilija Krstić, Milica Gligorijević, Nađa Božinić,
Lana Šarić, Ana Stanišić, Andrea Tomić, Nađa Ćirić, Milica Bešović,
Dorotea Tomašević, Olga Tošev, Aleksandra Zelenković, Mia Maravić, Staša Šuvaković,Filip Jovanović, Nikola Milošević, Mateja Mutapović,
Simeon Obradović, Veljko Brđanin, Strahinja Belić, Kosta Urošev, Jovan Rakić, Andrija Femić, Pavle Glišić, Luka Obradović, Teodor Đurđević, Maja Naumović i Danilo Savić.