na terenu e1442931875188

Zlatar lokacija Telenor trke preživljavanja

Organizacija Wild Serbia otkrila je lokaciju jedne od najvećih avantura u našoj zemlji. „Telenor Trka preživljavanja“, održaće se 2. i 3. oktobra na planini Zlatar.

Prostor za kampovanje i start trke biće na prostoru između hotela „Zlatarski Zlatnik“ i hotela „Panorama“. Svoje granice, takmičari će imati prilike da testiraju u tri kategorije: Opstanak, Avantura i Porodica. Za najbolje u kategorijama Opstanak i Avantura obezbeđene su vredne nagrade, dok je kategorija Porodica revijalnog karaktera.

Takmičarima u kategoriji Avantura biće prvi put dozvoljena upotreba mobilinih telefona i interneta, koji će im pomoći da prevaziđu izazove tokom trke. Zahvaljujući dobroj pokrivenosti Telenorove Pametne mreže na udaljenim i slabo naseljenim lokacijama, takmičari će ove godine po prvi put biti u prilici da koriste pametne telefone i na taj način se bolje orijentišu, pronađu korisne savete, ali i podele svoje doživljaje sa  divljeg dela planine Zlatar putem društvenih mreža.

Pobednik trke biće ekipa sa najviše bodova, koji se dobijaju za prolazno vreme utrošeno da se pređe staza (kategorija Opstanak), upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu, kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Telenor će dodeliti posebnu nagradu ekipi iz kategorije Avantura, za posebne zadatke gde će biti neophodna upotreba pametnih telefona.

Trka preživljavanja namenjena je svima koji smatraju da su psihički i fizički spremni za izazov, koji žele da upoznaju nepristupačne krajeve Srbije i pobegnu od ustaljenog života u gradu. Trka je internacionalnog karaktera i svake godine se organizuje na različitoj lokaciji u Srbiji.

Detaljne informacije o trci, mogu se pronaći na sajtu www.wildserbia.com/adventureraces.