uz crnu čokoladu

Super-vid uz crnu čokoladu!

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Ukusna, najbolja, najslađa, najmirisnija, ne možemo joj odoleti – ne, nikada! Da fina čokolada stvara čuda, uverila nas je Žilijet Binoš zajedno sa Džonijem Depom u filmu „Čokolada“. Da li ste znali da crna čokolada pozitivno utiče na naš vid?

Toliko je pozitivnih svojstava koje ovo crno i slatko čudo ima na naš metabolizam, da im se ne zna broj. Što više kakaa, to je zdravija čokolada!

Prema istraživanjima koja su sprovedena na Univerzitetu Reding u Engeskoj, ustanovljeno je da konzumacijom crne čokolade, poboljšavamo vid. Što više jedemo čokolade, to će nam vid biti oštriji.

Eksperiment je obuhvatio preko tridesetoro ljudi oba pola, čiji je zadatak bio uživanje u ovoj poslastici. Prvi deo testa se sastojao od njupanja bele čokolade a drugi deo testa od trošenja crne čokolade.

Zahvaljujući visokoj koncentraciji flavanola u crnoj čokoladi u poređenju sa malenim delom koji se nalazi u beloj čokoladi, dokazano je da crna čokolada ima bolji efekat. Naime, koncentracija flavanola u crnoj čokoladi povećava protok krvi do mrežnjače pa samim tim i imamo oštiji vid.

Zaključak glasi: ako želimo da imamo i po stare dan oko sokolovo, bez griže savesti jedimo crnu čokoladu, doživotno!

Da li postoji slađi lek za poboljšanje vida?

 foto: freedigitalphotos.net