Screen shot 2013 11 05 at 16.40.23

Spa tretmani sa zmijama

Morali biste da budete veoma hrabri i odvažni, ako biste poželeli da se upustite u ples sa zmijama i uživate u čudesnom spa tretmanu sa ovim reptilima. Pojedini Spa centri širom Indonezije svojim klijentima nude jedinstvenu masažu tela uz pomoć zmija, koje imaju za cilj opuštanje mišića.

Možda zvuči kao ironija, ali radnici Spa salona tvrde da zmije svojim čudesnim pokretima prilikom gmizanja po koži imaju pozitivan efekat na čitav metabolizam čoveka.

Spa masaža sa zmijama podrazumeva nekoliko pitona koji se nalaze na telu mušterije. Zmije koje se koriste prilikom tretmana nisu otrovnice, važno je naglasiti. Sve zmije se hrane pola sata pre svakog tretmana, pa ne postoji bojazan od ujeda ili obmotavanja oko mušterije, a i nalaze se pod budnim okom radnika salona. Zmije mogu da budu različite boja, dužine i težine.

 Samo kretanje zmije i adrenalin izazvan strahom ima pozitivan uticaj na telo čoveka.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Kada se čovek suoči sa stresnom situacijom kao kada je njegovo telo prekriveno zmijama, telo počinje da luči hormon adrenalin koji pojačava otkucaje srca, podiže krvni pritisak i povećava energiju koja se širi kroz ceo metablozam. Svojim spretnim pokretima, zmije umiruju telo i opuštaju i otklanjaju bolove u mišićima. Zmije su odličan otklanjivač stresa – najvećeg neprijatelja čoveka, pa nije čudo što se klijenti sve više okreću ovoj blagotvornoj terapiji.

Podrazumeva se da je ovaj spa tretman namenjen samo hrabrim osobama, kao i ljubiteljima zmija koji se osećaju prijatno u njihovom društvu.

Pa, da li biste se upustili u ples sa zmijama?

foto: YouTube screenshot