fbpx

Sedam minuta trčanja za bolje zdravlje!

Danas, kada živimo ubrzanim tempom, ne stižemo neke najosnovnije potrebe da obavimo, kako bismo bili zadovoljni i ispunjeni na kraju dana. Vreme i kako ga najbolje provesti, oduvek je bilo najveća prepreka za fizičke aktivnosti ali samo sedam minuta dnevnog trčanja čini čuda za naše zdravlje!

Prema poslednjim istraživanjima koja su sprovedena u Americi, dovoljno je odvojiti čitavih sedam minuta za trčanje dnevno, kako bismo smanjili rizik od srčanih oboljenja.

Naučnici su petnaest godina pratili odrasle i njihove fizičke aktivnosti, starosti između osamnaest i sto godina. Pojedinci koji su redovno išli na trčanje, imali su oko 30 odsto manje šansi od smrti kao i preko 45 odsto manje rizika od srčanih bolesti. Ujedno su živeli prosečno oko tri godine duže nego svoje kolege koji se nisu bavili sportom.

Naučnici apeluju na ljude svih uzrasta da se dnevno bave umernim desetominutnim vežbama ili odvoje oko sedam minuta dnevnog trčanja ili pedeset minuta nedeljno za bolje stanje čitavog organizma.

Fizički aktivni su svi oni pojedinci koji učestvuju u okupiranju svog tela na zdrav način, šetnjom, vežbom, plivanjem, trčanjem. Bitan je svaki korak kako bismo održali zdravo i jako srce, savetuju američki doktori.

foto:freedigitalphotos.net

More Stories
Revija japanskog filma