fbpx

Radionica tradicionalnog plesa i ritma Zapadne Afrike

Radionice tradicionalnog plesa i ritma Zapadne Afrike biće održane od 19. do 21. septembra na Adi.

Na samom kraju leta koje ćemo pamtiti po kišama, ekskluzivno nam iz Amerike dolazi grupa umetnika vezana za muzičku produkciju Sambalolo, koja će na otvorenom, na beogradskoj Adi, održati trodnevnu radionicu zapadnoafričkog plesa i ritma.

Kažu muzikolozi i poznavaoci istorije plesa da svi ritmovi i svi ritmički koraci polaze iz Afrike. Zainteresovani za ritam će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa đembetom, osnovnim ili složenijim ritmovima, već prema svome predznanju. Za tu priliku organizatori su obezbedili deset originalnih instrumenata uvezenih iz Malija.

Radionicu ritma će voditi internacionalno poznati griot pevač, gitarista i perkusionista Bubakar Diabate i Mateja Miljački, muzički producent i osnivač muzičke produkcije Sambalolo.

Za radionicu afričkog plesa ekskluzivno iz Bostona na četiri dana u Beograd doleće dr Ženevjev Hjacinte, univerzitetska profesorka, plesačica koja nastupala sa najvećim afričkim umetnicima i instruktor tradicionalnog afričkog plesa.

Polaznicima radionice se pruža jedinstvena prilika da se pored učenja od originalnih umetnika iz Malija, opuste u zajedništvu ritmova koji povezuju planetu na beogradskoj Adi Ciganliji, na otvorenom pored ulaza u Adu, ka klubu Gavez.

Učešće u radionici će polaznike koštati 500 dinara po času, a radionice će se odvijati 19. septembra od 17-20h, a 20. i 21. septembra od 15 do 19 h.

Za prijave i sve dodatne informacije zainteresovani polaznici mogu da se obrate na email: info@sambalolo.net ili na broj 061/216-4400

Organizatori radionica su Fejsbuk zajednica Đembija, Sambalolo i Balkan Music Box.

More Stories
Kultni muzički filmovi u DKSG-u