Pobeda

Promene u navikama – trajan oporavak!

Kako da izađemo iz svakodnevnog lošeg raspoloženja?

Stručnjaci kažu da, ukoliko želimo da se trajno osećamo dobro, moramo da budemo spremni na promene. Najveće su one koje uključuju naše navike i stavove, poglede na život.

Niko ne može toliko da nas sputa koliko misao i loša navika.

Kakav je vaš način života?

Ako spavate do kasnog popodneva, a ležete u ranim jutarnjim časovima, u velikom ste problemu. Posebno ako takav način života ne vodite zbog rada u noćnoj smeni. Zamenom dana za noć, ostajete bez životnog uspeha. Da biste stvorili nešto vredno, potrebno je da koristite svetlost, jer je najveći pokretač energije.

Svi oni čije oči nisu naviknute na dan, dobro znaju koliko izlazak u prepodnevnim časovima može da bude bolan, ali samo dok se ne naviknete.

Da li živite po svome ili robujete sebi?

Često se pred drugima predstavljamo kao slobodne, neobične osobe, koje žive u svom svetu. Sve to ima smisla ako smo usmereni na stvaranje. Međutim, često je reč o strahovima.

Gde god da se nađemo danas, možemo da čujemo kako se neko ne oseća dobro, da ima strah od ljudi, česte napade panike… Zbog verovanja da će se nešto loše desiti, dane provodi u kući bez ideje i životne radosti. Osećaj straha često izaziva i gušenje, iznenadno lupanje srca…

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Neke navike koje vam prijaju, poput ispijanje kafe po nekoliko sati, sedenje pred računarom, višečasovno gledanje televizije, čine da zapostavite svoje zdravlje i genijalnost, pa i da počnete na život da gledate crnim očima.

Na loše psiho-fizičko zdravlje utiče i potiskivanje emocije i gubitak drage osobe.

Nova godina stiže i ne dozvolite da još jednu provedete bez radosti.

Ako ste sami, i još uvek patite za prošlom vezom, prestanite da se trudite da zaboravite, jer je to zapravo nemoguće. Ono što je moguće jeste da svoje misli usmerite na nekog drugog. Zato jednostavno odlučite da budete srećni i krenite dalje.

Dokle god se trudite i dajete energiju na smišljanje kako da nekoga izbacite iz sećanja, zapravo se još više vezujete i ostajete u mestu.

Da biste se rešili loših navika, lezite na vreme i ustanite rano. Kafu ispijajte pola sata, a onda se bacite na ideje, planove i njihovo sprovođenje. Internet će vam dati mnoge odgovore vezane za vaša interesovanja, pa ga više koristite u te svrhe.

Živećete tek kada se oslobodite svojih negativnih misli i pasivnosti. Koliko ćete još vremena provesti bez radosti, zavisi samo od vas!

Foto: freedigitalphotos.net