dr Tanasilovic
doc.dr Srđan Tanasilović

Pobedite akne i tamne fleke od akni

Akne su jedno od najčešćih oboljenje kože. Oko 90% tinejdžera suočava se sa ovim problemom. Istovremeno, akne se mogu videti i kod osoba u četvrtoj ili petoj deceniji života, znatno češće kod žena.

S obzirom da se akne ne javljaju svima istovremeno i u istom obliku, osobe koje ih imaju često se pitaju zašto se to događa baš njima i da li nekom navikom doprinose pogoršanju problema.

Govoreći o efikasnosti preparata iz Eucerin ® DERMOPURE linije, specijalno formulisane za čišćenje i negu masne kože sklone aknama, dermatovenerolog, doc.dr Srđan Tanasilović, razrešava dve najčešće dileme koje u tom pogledu imaju osobe čija je koža sklona aknama.

Da li je istina da način ishrane, slatkiši i mlečni proizvodi, izazivaju i pogoršavaju stanje bubuljica i mitisera?

“Ne postoje zvanični dokazi da hrana direktno utiče na pojavu akni, ali u nekim slučajevima kod osoba koje uz akne imaju i metaboličke poremećaje, na primer insulinsku rezistenciju, ili osoba na sistemskoj terapiji retinoidima, svakako treba redukovati unos slatkiša i lipida.”

Da li će se stanje kože poboljšati ako se ruke i lice što češće peru tj. čiste?

“Adekvatna higijena kože uklanja višak masnoće-sebuma, a sa druge strane smanjuje začepljenje izvodnih kanala lojnih žlezda, tako da svakako dovodi do poboljšanja izgleda kože. Ukoliko to prečesto radimo, nažalost, imaćemo suprotan efekat.”

Kao četiri najčešća uzroka odgovorna za nastanak akni, kroz dermatološku praksu uočeni su:

  • Povećano lučenje sebuma (seboreja)
  • Formiranje komedona (hiperkeratoza)
  • Preterano umnožavanje bakterija (Cutibacterium acnes) 
  • Upale (lnflamacije)

Eucerin® istrazivački centar uspeo je da formuliše jedinstveni kompleks sastojaka koji se bore upravo protiv ovih uzroka. Tako je nastala jedinstvena i inovativna formulacija preparata iz Eucerin®DERMOPURE linije koja sadrži: 

  • Mlečnu kiselinu, koja reguliše pH vrednost kože
  •  L-karnitin, koji smanjuje produkciju sebuma 
  • Dekandiol, koji ima antibakterijska svojstva 
  • Likokalkon A, koji deluje protivupalno, smiruje iritacije i ublažava crvenilo kože

Eucerin®DERMOPURE linija, takođe, zahvaljujući sebum regulatornoj tehnologiji, utiče na smanjenje lučenja sebuma i obezbeđuje koži dugotrajan mat izgled.

To je upravo slučaj sa Eucerin®DermoPURE Serumom sa trostrukim efektom i Eucerin®DermoPURE Zaštitnim fluidom SPF30, specijalno formulisanim da umanje i spreče nastanak fleka koje su posledica akni i sunca.

Ublažavanje upornih tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog ponovnog nastanaka u formulaciji Eucerin®DermoPURE Seruma sa trostrukim efektom obezbeđuje Eucerin® patentirani Thiamidol®. U pitanju je supstanca koja se nakon desetogodišnjeg istraživanja Eucerin® istraživačkog centra, tokom kog je testirano oko 50 000 supstanci, pokazala kao najefikasnija u smаnjenju hiperpigmentacija.

Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom, upotrebljava se ujutru i uveče. Maksimalne rezultate pokazuje kada se koristi zajedno sa Eucerin® DermoPURE Zaštitnim fluidom SPF 30, koji, pored sve potrebne nege, obezbeđuje visoku UVA i UVB zaštitu, koja sprečava pojavu novih fleka i tamnjenje postojećih pod dejstvom sunca. 

Efikasnost i veoma dobra podnošljivost Eucerin®DERMOPURE preparata za negu i čišćenje masne kože sklone aknama, dokazani su kliničkim studijama. Linija obuhvata i preparate koji mogu da se koriste u kombinaciji sa medikamentoznom terapijom akni.

INFO PLUS: 

Tokom marta, u Eucerin® partner apotekama, na kupovinu Eucerin® DermoPURE preparata kao poklon dobijate popust od 20%.

promo