ID 100170929

Osvežavajuće vibracije za vrelo leto

 

Ako je vaša idealna tačka na mapi za leto upravo glavni grad, najbolji način da provedete dane u rodnom gradu jeste dobar plan. Pored obećavajućih letnjih žurki, šetnje u kasnim satima, bavljenja sportom i još raznih zanimljivih smucanja, ne zaboravite da uvek budete rashlađeni i osveženi. Kako? Otkrijte u sledećim redovima.

Ledena kafa

Nema ničeg ukusnijeg, slađeg, mirisnijeg, očaravajućeg od prve jutarnje kafe. Ali ova kafa neka vam bude drugačija, neka zaledi sva vaša čula za vreli dan! Prava stvar ako kod kuće imate blender, jer to je alat bez kojeg ne možete da smućkate svoj ledeni napitak. Potrebno je da izmerite dve kašičice nes kafe (nescafe creme), kašiku tople vode, rashlađeno mleko (oko 200 ml), razlomljen led i šećer po potrebi. Sve smućkajte u blenderu i po želji možete da dodate i sladoled ili šlag. Kako bilo, bitno je da rashlađuje i da istinski uživate u ovom čarobnom napitku.

Lubenica

Marketi, pijace, dućani su već uveliko ponosno izbacili najslađe voće/povrće na svetu. Pored toga što je lubenica savršen čistač organizma, najugodnija je ipak kada se konzumira rashlađena. Lubenica se sastoji od preko devedeset posto vode ali one zdrave, koja u sebi sadrži vitamin c. Ne zaboravite da je konzumirate što češće jer nas osvežava, opušta i navodi nas na pozitivne vibracije!

Bela stena

Na desnoj obali Dunava, nalazi se malo parče raja, poznato kao Bela stena. Peščana plaža, brojni restorani, kupanjac u Dunavu su odlična alternativa moru. Bela stena je sakrivena u šumi a vrlo rado dočekuje sve goste koji žele da pobegnu od užarenog asfalta, da se opuste i uživaju u vodi i suncu. Sezona kupanja je počela 1. maja tako da možete da pribeležite ovu destinaciju za rashlađivanje.

foto: freedigitalphotos.net