ID 100170936

Omiljeni letnji kokteli Njujorčana

Za ovakve vrele dane najbrži mogući način da se rashladite jeste bućkanje u bazenu ili reci a dodatnu svežinu će vam doneti kokteli smućkani direktno sa asfalta Njujorka. Ovog leta se već uveliko piju ovi kokteli u Jabuci, nama su se dopala dva, pa ih možete i sami smiksati u kućnoj radinosti, ako ste sam svoj majtor i raspoloženi za miksanje.

 

Koktel Matahari

Najbolji kokteli su oni koji u sebi imaju sveže sastojke. Takav je slučaj sa koktelom Matahari. Za miksanje ovog koktela je neophodan konjak, slatki vermut koji je aromatizovan indijskim čajem i začinima, sveže ceđeni sok od nara i sok od limuna. Svi sastojci se smeste u čašu ili šejker za mešanje sa mnogo leda. Potrebno je da se protrese energično i na kraju procedite cediljkom u čašu. Ovako rashlađen koktel ukrasite pupoljcima ruža i koktel je spreman za konzumiranje!

 

Zombi koktel

Zombi koktel je veoma egzotičan i osvežavajuć, pa nije ni čudo što je jedan od omiljenih letnjih pića u Jabuci, a i u svetu. Obezbedite sledeće sastojke za Zombija kao što je beli rum, tamni rum, liker od ananasa, sok od limuna, sok od pomorandže, sok od ananasa i orange curacao. Sve sipati u šejker i dobro izmešati. Možete da ukrasite kriškom ananasa, pomorandže ili jagode.

Uživajte!

foto: tiverylucky at FreeDigitalPhotos.net