Serbian Throwdown 2015 3

Održan Serbian Throwdown 2015

Serbian Throwdown 2015, jedno od najvećih regionalnih takmičenje u CrossFit -u, održano je 3. i 4. oktobra na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom brenda Reebok.

Učesnici su došli iz velikog broja evropskih zemalja i pokazali svoju snagu i izdržljivost u različitim setovima vežbi. Nadmetali su se za nagradni fond od 4700 evra.

Takmičenje je obuhvatilo dve kategorije: “Elite” (za profesionalce) i “Scaled” (za najspremnije rekreativce). Među “Elite” muškarcima najbolji je bio Adam Bodnar iz Mađarske, a u ženskoj konkurenciji pobedila je  Ana Katapan iz Italije. U “Scaled” kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Bojan Maravić iz Srbije, dok je najbolja  među takmičarkama bila Italijanka Valentina Fakini.

Takmičenje se organizuje drugu godinu zaredom, a ove godine interesovanje je četiri puta veće po broju prijava, čime CrossFit postaje sve popularniji u Srbiji i regionu. Ovaj mentalno i fizički zahtevan sport se sve više održava u velikim arenama, a najpoznatije svetsko takmičenje je Reebok CrossFit Games koje se održava u SAD-u.

CrossFit je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, objedinjuje različite olimpijske discipline, pre svega gimnastiku, trčanje, dizanje tegova i veslanje. CrossFit ima za cilj razvoj i usavršavanje fleksibilnosti, snage, sile, eksplozivnosti, brzine i izdržljivosti. Veoma je atraktivan kako za učesnike, tako i za publiku.