obrazovanije zene vise piju 886

Obrazovanije žene više piju

Na eks bez ustručavanja

Pripremila Dragana Jovanović

Verovatno ste se mnogo puta u životu upitali koje žene su sklonije alkoholozmu? Žene koje imaju niži stepen obrazovanja imaju i više problema u pronalaženju posla, a samim tim i sa malom platom. Čovek bi prokomentarisao da su ovo sasvim dovoljni razlozi da baš one posegnu za alkoholom. Međutim, češće susrete sa alkoholom zapravo imaju obrazovanije žene…

U čemu je ovde problem, zapitaće se mnogi. Pripadnice nežnijeg pola sa fakultetskom diplomom su sklonije konzumiranju alkohola za razliku od svojih vršnjakinja sa nižim stepenom obrazovanja. Problema nema, jer su obrazovanije žene svesne svog malog poroka i uopšte se ne ustručavaju da priznaju svojoj bližoj okolini da vole da popiju.

Pripadnice nežnijeg pola koje su u osnovnoj i srednjoj školi i posle na fakultetu postizale zavidne rezultate i dobijale samo dobre ocene, imaju tri puta više šanse da postanu „dame sa čašicom”, pokazuju nedavna istraživanja. „Dame sa čašicom” se dosta kasnije opredeljuju za sklapanje braka i osnivanje porodice.

Jedan od razloga može da bude taj što obrazovanije žene imaju vrlo bogat i aktivan društven život koji podrazumeva česte izlaske u grad, klubove, restorane, a gde su provod i zabava tu je i alkohol u ogromnim količinama.

Drugi razlog jeste činjenica da su žene u savremenom društvu sve više prisutnije u poslovnom svetu, što podrazumeva i drušenje sa muškim kolegama. Muškarci već imaju razvijenu kulturu ispijanja pića posle uspešnog obavljenog sastanka ili običaj da zaliju jednom posle završenog napornog dana.

Treći razlog jeste što je većina žena koje vole da potegnu flajku rasla u imućnijim porodicama i stekla naviku da bude u blizini alkohola, jer su i njihovi sopstveni roditelji bez ustručavanja konzumirali alkohol pred njima.

Ako vaša dama voli da popije više nego što bi trebalo, vi malo usporite tempo sa pićem kako ne biste bili vi taj koji će da završi pod stolom.

foto: Tijana Janković