ID 10091344

Ništa nije važnije od zdravlja

Pod sloganom „Ništa nije važnije od zdravlja” u sredu i četvrtak, 5. i 6. aprila 2017. godine (od 10 do 20 h), u Domu omladine (Makedonska ulica br. 22) u centru Beograda biće održan jubilarni 15. Affidea Festival zdravlja Beograd.

Posetioce festivala očekuje bogat program, sa velikim brojem besplatnih pregleda, edukativnih predavanja, desavanja na bini, štandovima izlagača, degustacijama zdrav hrane… Ovaj jubilarni 15. Affidea Festival zdravlja  biće posvećen zdravim stilovima života, borbi protiv neracionalne upotrebe antibiotika, značaju savremene radiološke dijagnostike u ranom otkrivanju bolesti, upotrebi aplikacija u službi rekreacije i sportskih aktivnosti, a biće predstavljen i projekat za mlade „Budućnost za 5“.

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane, između ostalog, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, ultrazvučni pregledi, pregledi očiju, nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa, tretmani bioptrom medicinskim aparatom…

– Festival će biti podeljen u nekoliko “zdravih” zona pa će posetioci lakše moči da se snađu kada budu tražili “oblast” koja ih zanima. Na manifestaciji će tradicionalno učestvovati više od 80 izlagača: domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, svi oni koji se bave zdravim stilovima života… Predavanja će održati najeminentniji stručnjaci iz sveta medicine, a tribine će imati ugledne ustanove poput VMA, zatim mediji i udruženja pacijenata – istakla je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima (9 akreditovanih programa) i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede” i razbiju strah od „belih mantila”.

-Na festivalu ćemo predstaviti veliki nacionalni projekat za mlade  “Budućnost za 5”, sa ciljem da se motivišu i podstaknu srednjoškolci i studenti da iskoriste svoj potencijal, budu proaktivniji u traženju zaposlenja i lakše dođu do svog prvog posla ali i kako da se lakše uklope u životne tokove – rekla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora Affidea Festivala zdravlja.

Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Glavni promoter 15. Affidea Festivala Zdravlja je dr Nada Macura.

– Svaki posetilac Festivala koji poseti štand Affidea, dobiće vaučere sa popustom za pregled na najsavremenijoj magnetnoj rezonanci i 128-slajsnom skeneru, kao i vaučere sa popustom za pregled obe dojke na najsavremenijem mamografu sa tomosintezom. Pored toga, „Affidea” je omogućila svim zainteresovanim posetiocima da 5. i 6. aprila u Domu omladine u periodu od 10 do 12 i od 16 do 18 časova mogu obaviti skrining na najsavremenijem ultrazvučnom aparatu i dobiti savete od naših lekara. Takođe, na Festivalu će 6. aprila od 14 časova u velikoj sali Doma omladine, biti organizovana i tribina o značaju primene savremenih tehnologija u radiologiji i onkologiji. Na tribini, koja je namenjena kako stručnoj, tako i ostaloj zainteresovanoj javnosti, će između ostalih  govoriti i doc. dr Dušan Mileusnić, Medicinski direktor Centra za radioterapiju u Banja Luci, RS, BiH, i g. Miodrag Vukobratović, dipl. el. inženjer, izvršni direktor Affidea Srbija “ – istakao je Marijan Bilić, direktor Affidea dijagnostičkog centra Beograd i Regionalni menadžer Affidea za Balkan, kompanije koja je generalni sponzor ovog festivala.