osnovci 1

Najmanji tango koraci – besplatna škola tanga za osnovce

Centar za razvoj argentinskog tanga – Tango Natural započeo je sa novim projektom: Besplatnom školom argentinskog tanga za osnovce.

Naime, u Osnovnoj školi „Ujedinjene Nacije” u Beogradu, šezdeset mališana, učenika prvog i drugog razreda osnovne škole, ove jeseni je u svojoj sali za fizičko napravilo svoje prve tango korake. Ovaj jedinstveni program, plod je entuzijazma dve učiteljice OŠ „Ujedinjene Nacije“, kao i instruktora iz škole argentinskog tanga – Tango Natural.

Predviđeno je da tango sekcija traje do kraja osnovnog školovanja ovih mališana, a postoji želja da se projekat proširi i na druge beogradske osnovne škole.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Institut Tango Natural nedavno je pokrenuo Centar za razvoj argentinskog tanga u kome se kroz originalne programe poput besplatne škole tanga za srednjoškolce, baletanga (spoja baleta i tanga za decu), i tango aerobika kroz ovaj ples podstiču zdrav način života i kreativno izražavanje za sve uzraste.

Ipak, program besplatne škole tanga za osnovce, te mogućnost praćenja ovih mališana kroz svih osam godina školovanja svakako predstavlja do sada jedini ovakav projekat u Evropi.