„Mg Mivela“ i „Festival zdravlja“ u službi promocije zdravog načina života

Festival zdravlja je u saradnji sa „Mg Mivela“ organizovao 17. decembra, u restoranu „Opera“ u Beogradu, prednovogodišnje druženje sa predstavnicima medija i svim poštovaocima zdravog stila života.

Mineralna voda „Mg Mivela“ postala je zlatni pokrovitelj ove manifestacije koja se tradicionalno održava dva puta godišnje. Prisutni su imali priliku da saznaju više o važnosti magnezijuma u očuvanju zdravlja. Stručno predavanje na ovu temu održao je profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Tomislav Jovanović.

Prirodna izvorišta mineralnih voda, a pogotovo oni izvori koji su bogati magnezijumom su blago Srbije. Po kvalitetu mineralna voda „Mg Mivela“ proglašena je za jednu od najzdravijih i najkvalitetnijih mineralnih voda na svetu. Profesor je posebno istakao važnost ovog minerala, jer je magnezijuma u hrani sve manje (zbog industrijske proizvodnje hrane), pa su simptomi njegovog deficita u organizmu sve izraženiji.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Sve veći broj populacije oboleva od hipomagnezijemije, odnosno sniženog nivoa magnezijuma u krvi. Javljaju se slabost, letargija, depresija, konfuzija, mišićni spazam, srčana slabost, nizak krvni pritisak… Po rečima profesora Jovanovića, najpogodniji način da se nadoknadi potrebni magnezijum i ostali minerali su preko mineralne vode koje su prirodno bogate magnezijumom kao što je voda „Mg Mivela“.

Ova voda je specifična i po tome što sadrži nizak nivo natrijuma. Magnezijum iz vode „Mivela“ brzo stiže putem krvotoka do svake ćelije tako da zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom. Bitno je da znamo da ne postoji nikakvo ograničenje kada je reč o ispijanju ove mineralne vode. Preporučuje se deci, adolescentima, trudnicama, dijabetičarima, starijim osobama…