Kuba foto 2

Kuba – zemlja salse

 

U Dečjem kulturnom centru Beograd održaće se zabavno-edukativni program pod nazivom „Kuba – zemlja salse“, u četvrtak, 21. januara, od 14 sati, u saradnji sa Društvom srpsko kubanskog prijateljstva i Ambasadom Kube. Ulaz je slobodan.

O svom ličnom iskustvu na Kubi, plesu i drugarstvu sa Kubancima, sa decom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta razgovaraće mr Snežana Obradović, svetska putnica koja dugo godina živi u inostranstvu i zbog prirode svog posla često putuje i upoznaje zemlje svih kontinenata. Ulaz je slobodan.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

„Dok smo svedoci procesa sve učestalije globalizacije, koja je obuhvatila i turizam, a time ujedno i većinu svetskih turističkih destinacija, KUBA je, kao ostrvo-zemlja, jedna od retkih koja je uspešno sačuvala svoju jedinstvenost. Pomenuta jedinstvenost se, pre svega, ogleda u ljudima; u osmesima koji se dele poznatima i strancima; u čari uživanja u životu i onda kada se jedva ima za par cipela, ali i bez njih se igra, a i svira i peva – na ulici, po kućama, u klubovima, na plažama…Priroda, zanosne plaže, čuveni duvan, rum i kafa, arhitektura i automobili oldtajmeri svakako jesu ono što Kubu odlikuje, ali ono što je drži u životu i od nje stvara utisak pravog filma jesu njeni ljudi i njihov duh. Kuba je zemlja kontradiktornosti, puna iznenađenja od trenutka kada se na nju kroči. Na Kubu treba doći bez ikakvih predrasuda, jer će one, zasigurno, biti srušene. – istakla je mr Snežana Obradović.

Ovaj autentični zabavno-edukativni program biće osvežen zvucima i koracima salse, a na kraju će biti organizovan mini kviz sa prigodnim nagradama. Plesnu tačku će izvesti bračni par Huan De Dios Gala i Bojana Vasović.