kafom protiv depresije 121

Kafom protiv depresije

Srećni uz šoljicu kafe

Niste otvorili oči kako valja, a telo vam već daje signal da je spremno za prvu i najlepšu jutarnju kafu. Posle kafe sve je nekako lepše, a i lepa vest je da bi trebalo da pijemo kafu u što većoj količini, jer je upravo ovaj napitak odličan saveznik protiv depresije…

Da li je u pitanju obična kafa, espreso ili nes kafa, totalno je svejedno dok unosite kofein u svoj organizam. Već ste sebe častili jakom kafom na poslu i razmišljate da li bi bilo pametno da popijete još jednu šolju? Pametno, nego šta, častite se kaficom.

Kako biste bili srećni i zadovoljni svojim životom, imali energije i elana za nove poslovne poduhvate, naučnici sa Harvarda su objavili da bi žene trebalo da piju kafu u što većoj meri. Ovo se posebno odnosi na starije žene. Umesto do sada popijene dve šoljice dnevno, slobodno povećajte broj kafa dnevno. Žene koje dnevno piju po tri do četiri kafe, čak 15 procenata manje imaju izgleda da pate od depresije koja najčešće i pogađa pripadnice nežnijeg pola. Nije ni čudo što smo zadovoljniji i srećniji kada nam toliko kofeina plovi venama, tada nema mesta za depresiju i tugu.

Ako nas kafa brani od depresije i zbog nje postajemo srećniji onda taj najlepši napitak ne može da budu loš po nas! U to ime, popijmo kafu!

 foto: Tijana Janković