kafa sprecava bolesti 565

Kafa za inhaliranje        

Za sve one „navučene“ na kofein izmišljen je brz i zanimljiv način unošenja kafe u organizam. Kafa za inhaliranje deluje brzo, razbuđuje i daje dodatnu energiju onda kada niste u prilici da na miru popijete omiljeni napitak.

Inženjer biomedicine i profesor sa Harvarda, Dejvid Edvards, izumeo je inhalator, koji samo jednim pritiskom prsta, izbacuje potrebnu količinu kofeina. Radi po principu pumpice koja je veličine karmina. Napunjena je kafenim praškom čiji su elementi toliko usitnjeni da mogu putem  vazduha da se unesu u organizam.

Kafa za inhalaciju zove se “Le Whif” i sadrži 100 mg kofeina. To bi značilo da jednim pritiskom prsta udahnete dozu koja se nalazi u šoljici espresso ili nes kafe.

Jednostavno se koristi i laka je za održavanje. Ovim izumom štedi se na papiru, filter papiru, kojim se priprema standardna filter kafa, ali i na čašama koje se bacaju posle jednokratne upotrebe.

Inovator kaže da mu je prva i osnovna ideja pri stvaranju kofeinske pumpice bila  vezana za zaštitu životne sredine i ekologiju.

Ono, što zaista brine javnost, je pitanje na koje nije dat potpun odgovor od strane proizvođača ove novotarije- kako kafa, uneta na ovaj način, utiče na zdravlje?! Da li  štetno utiče na disajne puteve i kakve su posledice? Izaziva li plućne bolesti? Da li je kancerogena? Utiče li na smanjenje plućnog kapaciteta? Začepljava li bronhije? Koja je prekomerna doza?

Sve su to pitanja koje postavljaju kupci. Sa druge strane, govori se samo o “revolucionarnom otkriću” koje spašava planetu i šume, štedi vreme i dostupno je svuda i uvek.

Ono što se zna jeste da je “Le Whif” napravljen za one koji nemaju vremena za sitna životna zadovoljstva jer su prezauzeti poslom, za one  koji putuju i koji su  vrlo praktični.

Ovaj proizvod je dostupan kupcima po ceni od tri dolara. Prodaje se na internetu i do sada ga je kupio veliki broj “kafoholičara”.