Javni čas klasične joge na Olimpu

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Povodom proslave Međunarodnog dana joge, u nedelju 21. juna u 7 sati ujutru u sportskom centru “Olimp” na otvorenom bazenu, Bihar Joga Klub će održati javni čas klasične joge.

Osnovna poruka ovog programa je vizija joge kao životnog stila, a ne fizičke kulture. Klasična joga na tom temelju može da unapredi fizičko zdravlje, razbistri um i podstakne kreativnost, te dovede do stanja unutrašnjeg mira i ispunjenosti.

Joga je drevna nauka i način života koji su pre više hiljada godina otkrili i razvili Rišiji,  veliki duhovnici Indije. Kroz dugu istoriju koja je imala i uspone i padove,  joga je vekovima brižljivo čuvana, održana i proširena po indijskom potkontinentu. Ovo je bilo moguće zahvaljujući pogodnom društvenom, kulturnom i istorijskom ambijentu u Indiji. Danas je joga zastupljena u celom svetu. Milioni su je prihvatili kao sredstvo za dostizanje zdravlja, harmonije i razvoja unutrašnjih potencijala.

Ono što su promišljali mudraci, sada misli ceo svet. Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je prošle godine donela jednoglasnu deklaraciju kojom je 21. jun proglašen za Međunarodni dan joge.