Screen Shot 2016 07 01 at 14.08.06

GAK „Narodni front“: Počinju radovi na rekonstrukciji

Prvog jula počeli su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji Odeljenja za vantelesnu oplodnju GAK „Narodni front“ koji se finansiraju iz sredstava prikupljenjih tokom velike nacionalne akcije pod nazivom „Nije svejedno kad bebe dolaze“ kompanije Nectar. Zahvaljujući ovoj donaciji u iznosu od preko 24 miliona dinara utrostručiće se broj parova koji će dobiti mogućnost da obave vantelesnu oplodnju u svojoj zemlji. Akcija je podržana od strane Ministarstva zdravlja.

Kompanija Nectar pokrenula je prošle godine ovu veliku nacionalnu akciju kojom se od svakog Nectar Family proizvoda prikupljaju sredstva za rekonstrukciju Odeljenja za vantelesnu oplodnju GAK „Narodni front“. Završen je tender za izbor izvođača radova koji kreću prvog jula i trebalo bi da budu gotovi u novembru ove godine.

„Procenat ostvarenih kliničkih trudnoća u našoj ustanovi je oko 50 odsto. Adaptacijom Odeljenja za vantelesnu oplodnju omogućiće se krioprezervacija, odnosno zamrzavanje embriona u oko 30 odsto slučajeva, tako da pacijentkinja neće morati da prolazi kroz ceo proces, što je velika prednost za njeno zdravlje i istovremeno ušteda za državu. Rekonstrukcija Odeljenja bila je neophodna, jer imamo određen broj fenomenalnih embriona koje uništavamo, umesto da ih zamrznemo, što će ubuduće biti moguće. Zahvaljujući proširenju i adaptaciji ovog Odeljenja, značajno će se poboljšati uslovi za tretman pacijenata i biće u skladu sa Evropskim standardima“, istakla je dr Eliana Garalejić, načelnica Odeljenja za vantelesnu oplodnju.

 „Nectar je najveći  proizvođać voćnih sokova i prerađivač voća i povrća u Jugoistočnoj Evropi, a kao porodična kompanija posedujemo proizvode koji su na tržištu prepoznati po svom kvalitetu i originalnoj komunikaciji. Mi zaista verujemo da je porodica najvažnija stvar u životu!  Smatramo da je naša dužnost i obaveza da kroz aktivnosti naše kompanije istinski, na duge staze, podržimo instituciju porodice u ovom društvu. Želimo da doprinesemo proširenju porodice i rastu nataliteta u Srbiji, kao i da skrenemo pažnju javnosti na problem od društvenog značaja. U Srbiji koja je nažalost prva zemlja u Evropi kada je u pitanju bela kuga, svaki treći par koji se odluči na potomstvo ne može da ima decu. Zato smo i pokrenulu akciju „Nije svejedno kad bebe dolaze “ i sa velikim zadovoljstvom možemo da objavimo početak radova”, izjavio je Mihailo Janković, direktor Nectar grupe.