Screen Shot 2017 04 25 at 15.28.26

Čaša umesto uložaka

foto: OrganiCup

Iako nas ona definiše kao dame, prilično nas ometa svojim tokom, i tako, ako je sve u redu, svakog meseca. U periodu menstruacije neko koristi uloške, neko tampone, a od nedavno bogami i čaše! Zvuči neobično i jeste tako, ali je to i razlog više da čujete o čemu se radi, kada je reč o ovakvoj jednoj novotariji.

Menstrualni ciklus može da bude drugačiji od devojke do devojke, ali jedno je svima zajedničko, a to je sav taj nered i prateće nezgodacije oko menjanja uložaka ili tampona. Istina je i da nas “tetka iz Rumenke” često zatekne i nespremne, bez sanitarnih uložaka, koji su poslednjih decenija i samo doživeli svoju revoluciju. Dobili su mrežicu, lepak i krilca. Sada nam stiže nešto sasvim drugačije, a to je menstrualna čaša “OrganiCup”.

Zamišljena je tako da u potpunosti zameni tradicionalne tampone i uloške. Napravljena je od silikona i može da se koristi više puta, jer ju je moguće oprati. Menstrualna čaša je savijena na način da se lako aplicira, zbog mekog  silikona, a kada se nalazi unutar vagine, ona se razvija u čašu. Na mestu stoju pomoću vakuuma i ne postoji šansa da ispadne. Pri tom, kako kažu, može da sakupi daleko više izlučevine, do tri puta više od uloška. Dovoljno je da se prazni ujutru i uveče.

OrganiCup je prozivedena u Danskoj. Dostupna je u dve veličine, za nerotkinje i mame, po ceni od 24 dolara.

Da li biste je probale?