salad 926712 1920

Brz i zdrav obrok od avokada, tune i paprike

Ono što ovaj obrok čini posebnim jeste brzina pripreme, neodoljiv ukus i izuzezno zdravi sastojci. Za letnje dane koji su pred nama, mislimo da će ovaj recept da vam postane jedan od omiljenih. Mi ga čak pripremamo i na poslu u vidu doručka/ručka, u zavisnosti od toga u koje vreme pravimo pauzu.

Potrebno je kupite jedan lep avokado, jednu crvenu papriku i jednu konzervu tunjevine. U dublju posudu iseći avokado, papriku i dodati tunjevinu. Sve zajedno izmešati i dodati vrlo malo soli, u slučaju da više volite slaniji ukus. Obavezno dadajte jednu, dve kašike maslinovog ulja jer će ono upravo dodatno istaći ukuse. U slučaju da volite svež spanać, predlog je da isti dodate u ovu zdravu mešavinu. 

Vaša salata je spremna za konzumiranje. Uz ovakav obrok, naš je predlog da konzumirate pločice  od koprive, koje možete da pazarite u zdravoj hrani ili bolje snabdevenim marketima. Ako vam je ipak previše „siromašno“ u smislu da ste navikli da jedete pecivo i hleb, probajte sa tortiljom u koju ćete da izručite salatu koju ste umešali i možete tako da uživate u zdravim i ukusnim zalogajima.

Uz bogatstvo vitamina, minerala i eksplozija boja iz tanjira, dan obećava da bude i te kako uspešan!

foto: pixabay.com