najmladji takmicari e1428527471373

10. Larina trka

U subotu 11. aprila 2015. godine u Smederevskoj Palanci, po 10. jubilarni put biće održano orijentiring takmičenje „Larina trka“ u organizaciji sportskog društva „Jasenica“ u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR i uz podršku Grada Kragujevac.

Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno prvenstvo Srbije u kombinaciji u disciplini ,,sprint“.

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine. Trka ima takmičarski karakter i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 pa do 60 godina i dve kategorije seniora, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji „Sport za sve“ mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas. Startina za ovu kategoriju, u iznosu od 400 dinara, je donacija Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR za projekat „Izgradnja hemato-onkološkog odeljenja u Nišu“.

“Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj očuvanja i unapređivanja zdravlja naše dece, kao i na značaj podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti. Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 200 takmičara iz Srpskih klubova i veliki broj dece iz Smederevske Palanke. Takmičarski centar je kod stadiona fudbalskog kluba „Radnik“ na Koloniji”– kaže Milorad Stanojković iz OK „Jasenica“, direktor takmičenja.

Prijave za učešće možete potvrditi na e-mail: zix026@gmail.com , online na link: http://oris.orijentiring.rs/takmicenja.php do 08.04.2015. kao i putem telefona: 060/3163933.

Prva tri plasirana u svim kategorijama dobijaju medalje i prigodne nagrade za prvoplasirane.

Larina trka se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kragujevac i generalnog sponzora kompanije „Magic-Map“ d.o.o iz Beograda.