fbpx

U susret Novoj godini sa ukusnim koktelom

Da li ste počeli da odbrojavate sitno, do novogodišnjih praznika? Ostalo je svega još par dana. Pozvali ste bliske ljude u svoj dom i već smislili posluženje? Bravo! A od pića još uvek niste ništa pametno smislili, kažete? Mi predlažemo: ukusan i moćan koktel!

Divno, ukrašen dom. Sveže i suvo voće miriše sa stola, dok užurbano privodite kraju svečanu večeru za svoje najmilije. Baš ste rešili da se potrudite oko praznika jer želite da Novu godinu dočekate u dobrom društvu, sa ukusnom klopom i sjajnim pićem. Na stolu ste pripremili vino, domaće pivo, osećamo i kafu u koju ste sipali cimet, divno. A šta kažete na jedan ukusan i privlačan koktel?

Slatkast i kremast, neodoljivo zelene boje, ponekad pomešan sa sladoledom, nazvan po insektu koji u pričama svira violinu, koktel Skakavac će jednim skokom da vas prebaci u Novu godinu.

Koktel Skakavac je nastao daleke 1856. godine u jednom restoranu u Nju Orleansu. Ovaj koktel je veoma omiljen među Amerikancima a ponekad se služi uz sladoled u pojedinim večernjim klubovima. Skakavac koktel se čak kombinuje sa brendijem, biterom.

Skakavac je sjajan spoj mešavine pića i deserta. Možete baš njega da poslužite svojim gostima i iznenadite ih dobrim izborom pića.

[su_highlight background=”#DDFF99″ color=”#000000″]Za ovaj koktel vam je potrebno samo nekoliko sastojaka:[/su_highlight]

20 ml kremastog likera od mentola, 20 ml. Likera od kakaa i 20 ml. slatke pavlake ili sladoleda od vanile. Nemojte da zaboravite led! Ukrasite ga sa mrvicama čokolade i listom mente i oduševite svoje najmilije. A sada, možete da ga popijete u jednom gutljaju i opustite se jer ste kod kuće.

Živeli!

More Stories
Beoizlog Ljubice Čehovin