ID 10090820

Za žene i muškarce

Da li vam je poznata priča o muškarcu koji nestaje nakon što je sa ženom proveo nekoliko dana i noći, za nju potpuno nezaboravnih. Verovatno mnogima, jer je to uobičajeno ponašanje jačeg pola današnjice. Međutim…

Na seks bez obaveze su spremna oba pola, kao i da prevare, ugroze nečiju vezu ili odu bez reči. Da li ćemo to da uradimo jednom, nijednom ili više puta, zavisi od toga šta nosimo u sebi, kakva su naša životna iskustva, uverenja, stavovi, šta je po nama ljubav i razdvajamo li je od erotike. Takođe, od toga zavisi i da li ćemo moći da budemo drugi, čime ne samo da nismo na prvom mestu, već nečiju vezu dovodimo u pitanje, kao i sopstvenu sreću?

U ovakvim situacijama, ne smemo da imamo velika očekivanja.

Na to da vas ostavi ljubavnik ili ljubavnica, odnosno osoba sa kojom ste ušli u vezu iako ste znali da nije slobodna, a posebno ona koja vam se ne javlja svakog dana, morate da budete spremni. Ipak, kako verujemo da smo jedini i nezamenljivi u životu voljene osobe, kada se desi rastanak, silno se razočaramo i patimo. To zapravo radi naš Ego. Kada to priznamo i počnemo da radimo na njegovom eliminisanju, prestaćemo da živimo u lažima i lakše ćemo se prilagoditi novonastalim situacijama.

Ukoliko odlučite da nekome budete ljubavnik ili ljubavnica, budite spremni na mogućnost da osoba pored vas i partnera ima još nekog. Posebno naglasite sebi da je verovatnoća da će doći do razvoda veoma mala i često gotovo nikakva.

Ukoliko želimo da nas neko voli na način koji je nama potreban, postoji formula koje se malo ko pridržava, a ona glasi „Voli sebe“. A kako voleti sebe kada se toliko bavimo drugima i ulažemo u njih i očekujemo?

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Zamislite samo koliko energije potrošite dok na svaka dva minuta gledate u telefon i očekujete „da se javi“, dok u vama tuga prelazi u potištenost, a zatim nastupe razočaranje i fizička bol u grudima. Ramena vam postanu teška i zgrčena, a negativna energija počinje da vas obuzima.

Umesto toga, možete da uradite mnogo toga za sebe- odete na ples, provedete dan pun smeha sa prijateljima, pomognete nekome u nevolji, provedete više vremena sa porodicom, saznate nešto novo i što je bitno, da upoznate nekoga po svojoj meri.

Ne očekujte da vas drugi vole na vaš način, i ne plačite zbog osobe koja je otišla bez reči. U odnosu u kojem na početku ne dobijete ono što vam je potrebno, znajte da ste na pogrešnoj adresi.

Volite sebe i prekinite svaki odnos u kojem ste nesrećni!

foto: freedigitalphotos.net