vise seksa manje stresa 270

Više seksa – manje stresa

Od viška glava ne boli

Da li ste znali da, pored toga što je dobar i zaslužan za vitku liniju, kao i njeno održavanje pod uslovom da se upražnjava redovno, seks je fantastičan za otklanjanje stresa. Pod stresom se? Znate šta vam je činiti…

Dogovorite se sa svojim partnerom da od sutra uvedete i neke nove termine za vaše igrarije. Uzmite par dana slobodno i zaključajte se u sobu.

Studije pokazuju da parovi koji imaju redovan seks, nemaju problema sa visokim krvnim pritiskom za razliku od onih koji ga ne upražnjavaju često ili to čini tek onoliko da kažu da su obavili svoju partnersku dužnost. Pored toga, seksualno aktivniji imaju čvrst i dobar san. I novo sutra je dobro sutra, jer ako ste imali prethodnu noć seks sa partnerom, seksolozi tvrde da će vam i naredni dan biti uspešan zato što ste vi zadovoljni i spremni da se uhvatite u koštac sa novim izazovima. Seks igra važnu ulogu za naše srce, koje tokom samog odnosa sa sedamdeset otkucaja u minuti penje na čak sto pedeset. To je odličan trening za naše srce i u startu velika pomoć u odbrani od velikog broja oboljenja srca. Dok se ljubavnici seksaju, dah im je dubok, udisaji i izdisaji brži što automatski znači i bolji protok kiseonika. Naše mentalno i emotivno stanje je mnogo bolje. Što bi naš narod rekao, mozak i telo rade, nema vremena da se razmišlja o nebitnih stvarima. Tako da nije slučajno ustanovljeno da depresivni, frustrirani, povređeni, nesigurni ljudi bi trebalo da imaju više seksualne aktivnosti kako bi se pomenuta stanja izbrisala i pokrenula lavina novih, intenzivnijih, zadovoljnijih osećanja. Posle vođenja ljubavi, u mozgu se oslobađa endorfin (hormon sreće) zbog kojeg ljubavnici osećaju onako slatko umorno i spokojno. A ako ste se pitali kako to odjednom da je glava prestala da vas boli posle vođenja ljubavi, eto vam i odgovora.

Seks je ključ za otklanjanje bolova, slično nešto poput valijuma. Tako da ženama više ne piju vodu izgovori da ih boli glava kako bi izbegle seks sa partnerom. Naprotiv, trebalo bi partnera da potraže ako ih zadesi migrena.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Redovan seks doprinosi našoj lepoti u mnogo čemu. Kosa nam je sjajnija i izgleda mnogo zdravije. Pore na koži se pročišćuju i koža postaje mekanija i lepša. A zamislite samo koliku sjajnu ulogu igra u rastezanju i zatezanju mišića čitavog tela. U zavisnosti koju pozu u seksu najviše volite, određeni mišići se aktiviraju i zatežu, a kalorije troše. Tako da ako ste kojim slučajem ljubitelj takozvane „kučeće poze” znajte da ste skinuli čitavih 400 kalorija!

Ako niste imali nijedan razlog da se prepustite svom partneru od maženja preko usijanja, mislimo da smo vam dali 101 razlog da promenite mišljenje.

Foto: publicdomainpic