seks ispisan brojkama

Seks ispisan brojkama

Većina želi više seksa, definitivno!

Pripremila Dragana Jovanović

Nema lepše fizičke aktivnosti od seksa, složiće se većina. Dva neophodna uslova da do njega dođe jesu jaka fizička privlačnost i seksualna želja i eto seksualnog čina na vidiku. A da li ste se zapitali kako seks izgleda ispisan kroz brojeve?

Pomislili ste se da vaše seksualne fantazije nisu možda dovoljno smele i drvite satima sa prijateljima o tome koliko je zapravo puta normalno upražnjavati seks? Hajde da zavirimo šta se dešava u tuđim posteljama i kako to izgleda kada je seks pretočen kroz magične brojke.

Prema istraživanjima, parovi koji pretenduju da uskoro započnu ljubavnu vezu, prvi put se poljube tek na drugom sastanku. Do samog seksa dođe posle šeste zajedničke provedene noći. Amerikanci, prema statistici, nemaju baš puno strpljenja, pa se čak 29 odsto njih seksa na prvom sastanku ko’ od šale.

«One night stand» ili seks na jedno veče je izuzetno popularan. Jači pol, čak njih oko 58 odsto učestvovalo je u ovoj seksualnoj disciplini, dok je oko 40 odsto pripadnica nežnijeg pola imalo iskustva u tome.

Kada su ljubavni parovi upitani koliko često upražnjavaju seks tokom nedelje, stigli su i prvi odgovori. A to je čaroban broj 1. Međutim, da je ovo neverovatno malo i da bi trebalo da partneri vode ljubav najmanje dva puta dnevno, podržalo je 24 odsto muškaraca i nekih osam odsto žena.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Parovi koji su u dugim vezama ili braku često bivaju nezadovoljni svojim seksualnim životom iz najrazličitijih razloga (stres, besparica, manjak vremena…). Čak 56 odsto uopšte ne razgovara sa svojim partnerom o ovakvoj vrsti problema. Postoje i oni parovi koji ne uživaju u seksu sa svojim parnterom, njih čini 27 odsto žena i 6 odsto muškaraca.

Nikada niste probali seksi igračke kao stimulans tokom seksa? Neki to ipak jesu učinili. Oko 14 odsto žena je koristilo seksi rekvizite za razliku od muškaraca kojih je tek 12 odsto.

U procesu samoprihvatanja svog nagog tela nemaju problem samo žene. Ni muškarci nisu imuni na razmišljanja o izgledu svog tela tokom seksa. Čak 36 odsto ispitanica oseća neprijatnost kada ih partner posmatra nage. Kada su u pitanju muškarci koji osećaju tegobu dok ih partnerka gleda, brojka iznosi 14 odsto.

Da li ste znali da je na preljubu spremno čak 30 odsto ljudi, a da ne trepne! Najveći preljubnici su Turci. Skoro svaka druga osoba u Turskoj ima tajnu vezu ili neku kraću aferu. Ko bi rekao?

I za kraj nešto što se ne može izmeriti brojkama, statistikama i nagađanjima a to je koliko njih želi više seksa? U jednom se svi slažu, a to je da većina želi više seksa.

Foto: publicdomainpictures