ID 10090849 e1427827377443

 Bez odeće za uspešan brak  

Spavanje bez odeće je veoma korisno za zdravlje i nema ništa loše u tome ako novo jutro dočekate kao od majke rođeni! Podrazumeva se da niste stidljivi i da imate sopstveno gnezdo, kako biste uživali u svojoj golotinji.

Dok će neki kategorički odbacivati mogućnost da spavaju bez odeće i ismejavati čitavu ideju, ovi drugi će pozdravljati golotinju u krevetu!

Spavanje bez odeće je mnogo prijatnije od nošenja pidžame, spavaćice ili bokserica.

Pidžame ograničavaju cirkulaciju krvi i uglavnom „stegnu“ gde ne bi trebalo. Naša koža upija više hranljivih materija kada smo goli, nego kada smo sputani spavaćicama. Spavanje bez odeća omogućava normalno funkcionisanje lojnih žlezda, koje poboljšavaju metabolizam celog tela.

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

Golotinja u krevetu nežnijem polu prija jer smanjuje šanse za gljivične infekcije a za jači pol je veoma korisno zbog poboljšanja kvaliteta sperme. Poznato je da testisima više prija umerena temperatura.

Pred spavanje je veoma bitno da se telesna temperatura spusti, kako bismo lakše upali u san. Naš mozak šalje signal krvnim žilama da se otvore i raspuste toplotu kako bi se telo „ohladilo“ do određene temperature. Pidžame često sprečavaju pad temperature, a to dalje obećava loše spavanje i nemiran san.

Nežna posteljina deluje umirujuće na golu kožu, pomaže opuštanju ali i podstiče intimnost između partnera. Studije kažu da su partneri koji idu u krevet bez pidžama, srećniji i posvećeniji svojoj vezi.

foto:freedigitalphtos.net