girl 2047939 1280 1

Bez odeće smo srećni i zadovoljni

foto:pixabay.com

Nudisti su odavno već tvrdili da nema veće sreće i zadovoljstva od toga, nego kada se čovek otarasi suvišne odeće i uživa u svojoj golotinji. Da li verujete da su zaista u pravu? Tako barem kaže nauka.

Uočili ste grupu nudista na plaži, koja je okružena strancima i baš ih briga za to? Oni su srećni i zadovoljni svojim telima, bez obzira na to kako zapravo izgledaju.

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena na Univerzitetu u Londonu, ustanovljeno je da šetkanje na plaži bez odeće pred strancima daje dozu samopouzdanja i zadovoljstva. Nije bitno da li su pojedinci imali višak kilograma ili bili vraški zgodni, poena je da se bude bez odeće. Ispitivanje je obuhvatilo preko osam stotina Britanaca.

Učesnicima u istraživanju je dodeljen zadatak da što češće šetkaju bez odeće i zabeleže zanimljiva zapažanja u vezi sa ovim eksperimentom. Tako je većina učesnika izjavilo da je divan osećaj da se bude bez suvišne odeće i da su što duže posmatrali svoje nago telo, smatrali da je to normalno. Bože moj, pa rođeni smo bez odeće, zar ne?

Biti bez odeće i videti nekog bez odeće, možda predstavlja jedan od rešenja za problem telesnog nezadovoljstva u budućnosti, tvrde naučnici.

Nauka kaže da je golotinja korisna za dobrobit.

Naše je samo da se složimo za naučnicima i njihovim tvrdnjama, slažete li se?