Beograd sa reke

Uživajte u Beogradu sa reka

Lepota Save i Dunava

Možemo i zvanično da potvrdimo da je smena godišnjih doba izvršena 21. marta i da je na scenu stupilo proleće, doduše možda bojažljivo, jer su obrisi zime još uvek prisutni, ali nadamo se ne zadugo, jer nam je toplo i suvo vreme neophodno za krstarenje Dunavom…

Neko je rekao da je Beograd „niskobudžetni Njujork”, ali je veoma zabavan, moramo mu odati priznanje. Našim, pa i stranim turistima Beograd nudi široku lepezu zabave, razonode, uživanja samo je potrebno da se lepeza malo više protrese kako bi „ispale” ideje koje možemo da iskoristimo.

Počev od aprila, pa sve do polovine oktobra, počinju redovne ture razgledanja grada sa reka. Tako da vam ostaje još nekih desetak dana da isplanirate koga biste sve mogli da pozovete da vam se pridruži u plovidbi Dunavom i Savom. Imamo nekoliko predloga kojom rutom biste mogli da plovite, a vi se opredelite za onu koja vama najviše odgovora.

Ako se opredelite za noćnu vožnju, trebalo bi za početak da znate da brod kreće sa Savskog pristaništa petkom, subotom, nedeljom i utorkom u 20:00 časova. Kroz dva sata koliko traje krstarenje, osetićete lepotu Save, gledaćete „Pobednika” sa reke, a ne sa kopna. Nastavićete plovidbu do Zemuna i Gardoša i shvatićete koliko je zaista naš grad lep. Uz sve to, večera na brodu je prava stvar, a i nekako ukusnija.

Možda ste ljubitelj dnevnih dešavanja, u tom slučaju možete da se opredelite za izlet do Bele stene. U ovaj aranžman koji traje tri sata, dobijate i ručak i malo zadržavanje kod Bele stene koja se nalazi nizvodno Dunavom i koje je veoma popularno izletište, posebno među mladima.

Za sve ostale informacije, na raspolaganju vam je Turistički informativni centar koji se nalazi u podzemnom prolazu kod Palate Albanije.

Foto: Tijana Janković